Evenimentul Zilei > Justitie > Decizie tranșantă din partea Curții de Apel Iași pentru Cristian Dide. Liderul #rezist rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile
Decizie tranșantă din partea Curții de Apel Iași pentru Cristian Dide. Liderul #rezist rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile

Decizie tranșantă din partea Curții de Apel Iași pentru Cristian Dide. Liderul #rezist rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile

Protestatarul Cristian Mihai Dide rămâne în arest preventiv, potrivit deciziei Curții de Apel Iași, pronunțate miercuri, 15 decembrie. Este a doua oară când liderul #rezist încearcă să ducă de nas judecătorii, după ce anterior a făcut tot posibilul să scape de arestul preventiv propus instanței de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Iași prin invocarea anumitor denunțuri.

Liderul #rezist Cristian Dide rămâne în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Curtea de Apel Iași a respins contestația protestatarului de înlocuire a măsurilor preventive dispuse împotriva sa.

Curtea de Apel Iași a respins contestația lui Cristian Dide

„În temeiul art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod procedură penală, raportat la art. 204 şi 203 alin. 5 Cod procedură penală, respinge, ca nefondată, contestația formulată de inculpatul DIDE CRISTIAN MIHAI împotriva încheierii penale nr. 297/JDL din data de 09.12.2021, pronunțată de Tribunalul Iași în dosarul nr. 6328/99/2021, pe care o menține. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă inculpatul la plata sumei de 300 lei, reprezentând cheltuieli judiciare, ocazionate de soluționarea prezentei contestații. Definitivă. Pronunțată azi, 15.12.2021, prin punerea soluției la dispoziția părților, prin mijlocirea grefei instanței”, se arată în soluția pronunțată în ședința de miercuri, 15 decembrie.

A doua oară când liderul #rezist încearcă să ducă de nas judecătorii

Nu este prima dată când liderul #rezist Cristian Dide încearcă să poarte de nas judecătorii. După ce DIICOT Iași l-a prezentat pe protestatar în fața instanței cu propunere de arestare preventivă, activistul a încercat să scape de arest invocând anumite denunțuri pe care le-a făcut la direcția amintită.

Tribunalul Iași a pronunțat, pe data de 23 noiembrie 2021, încheierea nr. 277/JDL/2021 din dosarul 6229/99/2021, prin care judecătoarea Alina Ungureanu a aprobat emiterea unui mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile a protestatarului Cristian Dide. Decizia a fost susținută și de Curtea de Apel Iași.

Protestatarul a invocat denunțuri la DIICOT Iași

Activistul a încercat, însă, să scape de decizia instanței prin invocarea anumitor denunțuri la DIICOT Iași, care vizau tot infracțiuni privind drogurile. Lui Cristian Dide nu i-a ieșit manevra, judecătoarea Alina Ungureanu constatând că primul denunț al acuzatului a fost făcut după începerea urmăririi penale a sa.

Mai mult decât atât, dată fiind cantitatea mare de droguri comandată și expediată, precum și cantitatea de substanțe descoperită de procurori în locuința acuzatului la momentul efectuării percheziției domiciliare, judecătoarea Alina Ungureanu a decis că arestarea preventivă este singura măsură pe care i-o poate aplica protestatarului.