Soțul Dianei Șoșoacă rămâne sub control judiciar. Judecătorii i-au respins contestația

Soțul Dianei Șoșoacă rămâne sub control judiciar. Judecătorii i-au respins contestația sursă: captură video

Soțul senatoarei Diana Șoșoacă rămâne sub control judiciar, a decis Judecătoria Sectorului 1. Judecătorii au respins contestația pe care a formulat-o împotriva măsurii.

O instanță a Judecătoriei Sectorului 1 a respins constestația formulată de Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei, împotriva măsurii de control judiciar. Acesta a fost pus sub control judiciar în dosarul de ultraj în care este anchetat după conflictul cu o echipă de jurnaliști italieni.

Soțul Dianei Șoșoacă este acuzat că ar fi agresat un polițist venit să aplaneze conflictul cu jurnaliștii care au fost încuiați în biroul senatoarei. Dumitru Silvestru Șoșoacă a fost audiat la Parchetul Sectorului 1, la începutul acestei săptămâni. Procurorii au decis să-l plaseze sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dumitru Șoșoacă este cercetat pentru că ar fi lovit un polițist, dar și pe membrii echipei de jurnaliști ai postului de televiziune Rai Uno. Aceștia au venit la cabinetul de avocat al Dianei Șoșoacă pentru un interviu. Diana Șoșoacă a respins acuzațiile aduse soțului său și a susținut că ziariștii italieni ar fi fost agresivi. La finalul audierilor, soțului său, ea a acuzat presa că ar fi parte a unei conspirații puse la cale împotriva sa.

Dumitru Silvestru Şoşoacă, soţul senatoarei Diana Şoşoacă, este urmărit penal de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub control judiciar, pentru ultraj.

Sursa foto: Presidency.ro

Reacția președintelui Iohannis în scandalul Șoșoacă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că incidentul în care a fost implicată senatoarea Diana Şoşoacă este regretabil. El a solicitat autorităților competente să verifice ce s-a întâmplat şi cum s-a intervenit.

„Este un incident absolut regretabil şi trebuie să fim foarte clari: sechestrarea de persoane se sancţionează, conform legii, şi în România. Pe de altă parte, nu vreau să mă antepronunţ, absolut toate autorităţile competente să verifice ce s-a întâmplat şi cum s-a intervenit, trebuie să îşi facă datoria cu vârf şi îndesat, cum se spune, după care, cu siguranţă, voi aştepta concluziile de rigoare.

Este posibil să fi fost greşeli în abordare, dar nu pot eu să mă exprim asupra acestor chestiuni. Cert este că solicit această verificare la sânge pentru a nu avea încă o dată un astfel de incident care este absolut regretabil şi ca să fiu sincer până acum ar fi fost inimaginabil”, a spus şeful statului, la Bruxelles, înainte de a participa la reuniunea Consiliului European.