Evenimentul ZileiMondenRăsturnare de situație după moartea lui Dan Petrescu! Descoperirea șocantă a autorităților schimbă totul. Noi date despre aeronava morții

Răsturnare de situație după moartea lui Dan Petrescu! Descoperirea șocantă a autorităților schimbă totul. Noi date despre aeronava morții

Răsturnare de situație după moartea lui Dan Petrescu! Descoperirea șocantă a autorităților schimbă totul. Noi date despre aeronava morții
Dan Petrescu s-a stins din viață în urma unui accident aviatic la Milano. S-a aflat ce se întâmplă cu ”aeronava morții” și ce lucruri șocante au descoperit autoritățile.

În urmă cu două luni, Dan Petrescu și familia lui au decedat într-un accident de avion. Autoritățile au lucrat cu toate forțele pentru a afla care este adevărul din spatele misterioasei morți. Aceștia au luat o decizie în privința aeronavei.

Pe data de 3 octombrie, avionul pilotat de Dan Petrescu s-a prăbușit la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul Linate, iar 8 oameni și-au pierdut viața. Anchetatorii din România și Italia au depisat mai multe indicii din ziua tragediei.

Ce se întâmplă cu ”aeronava morții”?

Aceștia au descoperit o nouă pistă, dar pentru a avea rezultate trebuie să refacă complet aeronava. Potrivit expertului în aviație Sorin Stoicescu, anchetatorii pot vedea inclusiv dacă avionul „avea vreo gaură” sau „vreun corp străin”. Anchetatorii vor pune cap la cap fiecare bucată din aeronavă pentru a observa dacă aceasta a avut probleme tehnice.

„Este extrem de dificil să faci asta. Și eu am vrut să refac avionul de la Balotești, dar nu am avut din ce, pentru că multe părți s-au topit, iar unele s-au furat de pe câmp. Totuși, nu este imposibil, depinde de ce găsești la fața locului”, a declarat Sorin Stoicescu.

Dan Petrescu

Fostul şef al Aviaţiei Civile din România a precizat că prin refacerea aeronavei, autoritățile pot exclude mai multe piste și pot afla ce nu a funcționat în ziua de 3 octombrie.

„Este foarte bine că refac epava. Vor să vadă, dacă se poate, ce părți ale avionului au fost afectate înainte de prăbușire. Dacă anumite părți s-au desprins. Pot vedea dacă are vreo gaură în el, s-au chiar corp străîn, cine știe?!

Incredibil şi greu de explicat. Ce a înregistrat cutia neagră a avionului prăbușit la Milano în care se afla miliardarul român
Sursa: Arhiva EVZ

Se reface întreaga geometrie a aeronavei, dacă se poate, pentru că avionul avea plinul făcut și a ars foarte mult. Prin refacerea epavei se pot trage multe concluzii și ajută foarte mult și producătorul, să vadă ce probleme tehnice a avut aeronava, dacă a avut”, a mai spus Sorin Stoicescu.

„Pare un caz de incapacitare de pilot, care a căzut pe manșă, din cauza unei stări grave de sănătate. Poate pilotul a suferit un infarct, sau un anevrism cerebral, a căzut pe manșă și a împins-o. Altfel, este greu de explicat de ce a ajuns avionul în această situație, într-un unghi atât de abrupt. Orice avion căruia îi cedează motoarele, sau singurul motor în cazul de la Milano, poate fi planat și pus pe un câmp”, a explicat pentru Gândul o sursă din aviație.


Accesează: