Evenimentul Zilei > Politica > Răspunsul Elenei Udrea pentru Mohammad Murad. „Povestea cu haosul dezvoltării urbanistice pe litoral e veche si, din păcate, de neoprit”
Răspunsul Elenei Udrea pentru Mohammad Murad. „Povestea cu haosul dezvoltării urbanistice pe litoral e veche si, din păcate, de neoprit”

Răspunsul Elenei Udrea pentru Mohammad Murad. „Povestea cu haosul dezvoltării urbanistice pe litoral e veche si, din păcate, de neoprit”

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, aflată în prezent în închisoare pentru corupție, a reacționat din penitenciar la apelul investitorului Mohammad Murad. El cere să fie oprite construcțiile ilegale de pe litoral.

Elena Udrea a postat pe pagina sa Facebook un mesaj în care a explicat că a văzut apelul lui Mohammad Murad, cel mai mare operator de turism de pe litoral cel puțin după numărul de locuri de cazare. El cere oprirea construcțiilor ilegale în stațiunile din sudul Litoralului. Fostul ministru al Turismului a explicat că „Povestea cu haosul dezvoltării urbanistice pe litoral e veche si, din păcate, de neoprit”. De asemenea, ea a precizat ceea ce a realizat în timpul mandatului ei.

Astfel, Elena Udrea susține că a dat o ordonanță de urgență prin care au fost demolate hoteluri construite ilegal, pe plajă. De asemenea, ea a pornit realizarea unei strategii de dezvoltare a litoralului. Scopul a fost de a stabilii limitele în care se poate construi pe litoral, condițiile pentru a demola construcțiile ridicate deja. Mai mult decât atât, Udrea a precizat că această strategie de dezvoltare era aproape finalizată atunci când ea a plecat de la Guvern, în februarie 2012.

Ce s-a întâmplat după plecarea Elenei Udrea de la Ministerul Turismului

În aceeași postare, Udrea se întreabă ce au făcut urmașii ei de la Ministerul Turismului. „La ce au lucrat specialiștii din turism, urbanism și construcții din minister, dar și din afara lui, operatori din turism, agenți economici de pe Litoral, autorități publice locale din stațiunile turistice, etc.?? Cu siguranță există pe undeva, terminată sau nu.”

De asemenea, fostul politician a ținut să îl felicite pe actualul ministru al Turismului pentru curajul de a-și asuma folosirea brandului turistic al României realizat în mandatul Udrea. Este vorba despre celebra „frunză”, singurul brand profesionist făcut vreodată pentru România, și chiar pe bani europeni, a mai adăugat ea. În plus, strategia ar putea fi preluată pentru că este „extrem de amplă, de complexă și temeinic realizată, și să o finalizeze dacă nu este finalizată.”

Murad: „Nu stricați și stațiunile Neptun, Olimp, Jupiter, Venus”

Omul de afaceri Mohammad Murad i-a transmis marți, 16 august, prim-ministrului Nicolae Ciucă un mesaj despre situația turismului de pe litoral. „Domnule prim-ministru, vă rugăm din suflet, greșeala din Mamaia să nu se repete în sud. Vrem să interveniți să dați ordonanță să nu se mai facă construcții ca în Mamaia. O să stricați și stațiunile Neptun, Olimp, Jupiter, Venus. Fac apel. Faceți ceva”, a afirmat omul de afaceri.

El a menționat că își dorește ca Olimp să rămână stațiune și să nu se transforme într-un cartier precum Mamaia. În aceeași postare, el susține că trebuie oprite toate proiectele din stațiunea Olimp, unde Murad a făcut investiții majore. El a vorbit în numele tuturor investitorilor când a spus că dorește ca Olimp să rămână stațiune turistică, nu cartier de oraș.

„Vă rog, învățați din greșelile altora. Interveniți. Domnul ministru al Turismului, faceți ceva, nu stați ascuns, ieșiți și spuneți gata cu construcțiile haotice, fără parcări, fără urbanism, fără sistematizare. Nu e normal”, a mai transmis omul de afaceri într-o postare pe Facebook. Mohammad Murad a fost președintele Federației Patronatelor din Tuproirismul Românesc. El deține mai multe investiții pe litoral.