Evenimentul Zilei > Actualitate > Răscoală în MAI! Polițiștii, spumegă de furie că au devenit bodyguarzii clanului Duduianu
Răscoală în MAI! Polițiștii, spumegă de furie că au devenit bodyguarzii clanului Duduianu

Răscoală în MAI! Polițiștii, spumegă de furie că au devenit bodyguarzii clanului Duduianu

După criticile potrivit cărora forțele de ordine au scăpat situația de sub control la priveghiul interlopului Emi Pian, purtătorul de cuvânt al MAI vine cu explicații; pe de altă parte, liderul sindicatului polițiștilor Europol susține că aceștia sunt „frustrați”, din cauză că zeci de membri ai forţelor de ordine „n-au făcut altceva decât să asigure protecţia unei familii de interlopi”.

„Aşa cum ştiţi, în ultimele zile, în spaţiul public, structurile MAI au fost ţinta unor critici, anumite persoane încercând să acrediteze ideea că lucrurile nu sunt eficient gestionate şi că poliţiştii şi jandarmii ar putea scăpa situaţia de sub control. În ciuda criticilor din spaţiul public, efectivele MAI au demonstrat că au capacitatea de a gestiona eficient situaţia şi, datorită modului în care au acţionat, nu s-a produs niciun incident semnificativ.

Colegii noştri au luat măsuri graduale şi concrete de prevenire, astfel încât astăzi să nu vorbim de victime omeneşti, de scandaluri. Jandarmeria şi Poliţia au la îndemână metode specifice pentru a ajunge la un rezultat bun. Criticile din spaţiul public pot fi constructive dacă sunt realizate cu bună credinţă. Întotdeauna ne-am autosesizat, dacă a fost necesar. Ordinea publică a fost păstrată şi nu am avut situaţii de risc pentru oameni, ceea ce demonstrează că poliţiştii şi jandarmii şi-au făcut datoria.

Persoanele care nu au respectat reglementările legale au fost desigur sancţionate. Suntem aici pentru a proteja cetăţenii României şi nu vom tolera încălcarea legilor”, a adăugat reprezentantul MAI.

Cosmin Andreica, liderul sindicatului poliţiştilor Europol, a vorbit despre „frustrare” din rândul poliţiştilor legată de priveghiul lui Emi Pian.

„Ţin să vă mărturisesc că, inclusiv pe grupurile de poliţişti, a fost o mâhnire după ziua de ieri, a fost o frustrare şi a fost o revoltă din partea poliţiştilor. A fost inacceptabil să vedem acel „spectacol”, în care zeci de membri ai forţelor de ordine n-au făcut altceva decât să asigure protecţia unei familii de interlopi.

Întrebare mea este ce încearcă autorităţile să transmită prin astfel de gesturi? Am văzut că autorităţile le-au pus la dispoziţie celor care participă la această ceremonie măşti şi dezinfectant, în condiţiile în care ei în continuare încalcă legea, fiind un număr mai mare de 50 de persoane la acel eveniment privat, aşa cum a fost el denumit. Noi suntem nemulţumiţi şi frustraţi de această atitudine, pentru că în momentul în care colegii noştri vor fi puşi în situaţia de a aplica legea, cetăţenii le vor arunca în faţă aceste exemple”, a spus Cosmin Andreica.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.