Evenimentul Zilei > Politica > Rareș Bogdan jubilează. România a înregistrat o performanță fabuloasă la Bruxelles
Rareș Bogdan jubilează. România a înregistrat o performanță fabuloasă la Bruxelles

Rareș Bogdan jubilează. România a înregistrat o performanță fabuloasă la Bruxelles

„Eu spun un singur lucru - am reușit”, s-a exprimat europarlamentarul Rareș Bogdan duminică, 19 decembrie, comentând situația Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și reformele pe care trebuie să le implementeze România. Proiectul țării noastre a reușit să ocupe un loc important, este în topul celor 10 cele mai bine scrise și structurate, a spus liberalul. Iar asta în ciuda acuzațiilor care veneau din partea social-democraților, actuali parteneri de coaliție ai PNL.

PNRR-ul României e în Top 10 cele mai bine scrise și structurate proiecte europene. Anunțul a fost făcut de Rareș Bogdan, care a subliniat că există state care nici la ora actuală nu au reușit să obțină aprobare din partea Bruxelles-ului pentru planurile lor de redresare.

„În toate lunile mai, iunie, iulie, august, actualii noștri parteneri de guvernare au urlat din toți rărunchii cum Partidul Național Liberal și Guvernul României nu vor reuși să închidă PNRR, nu vor reuși să semneze PNRR. Parcă acum aud lideri de la actualii noștri parteneri de guvernare care ne spuneau că nici în mai-iunie nu va încasa România bani.

PNRR-ul României a impresionat Bruxelles. E în Top 10 cele mai bine scrise și structurate proiecte

Iată că România a semnat PNRR în luna septembrie – pe 17 septembrie, știu că e ziua mea și de aceea țin minte data. Pe 17 septembrie am semnat PNRR. PNRR a fost considerat, din cele 27, în Top 10 cel mai bine scris și cel mai bine structurat.

Vreau să vă spun că nici astăzi patru țări încă n-au semnat PNRR, printre care inclusiv Olanda că nu a avut guvern, dar și Cipru, și alte două state, Polonia-Ungaria, care sunt blocate”, a declarat eurodeputatul, duminică seară.

Problema principală a României este infrastructura, sector pentru care țara noastră a primit cei mai mulți bani din PNRR. De asemenea, în domeniul sănătății, urmează finanțarea a 46 de sectoare, a spus Rareș Bogdan.

Infrastructura a obținut cei mai mulți bani. Finanțări pentru 46 de instituții medicale

„Avem PNRR, am încasat banii până la sfârșitul anului. Noi am spus întotdeauna că până în noiembrie-decembrie încasăm banii, am încasat banii imediat după data de 1 decembrie, deci până la urmă Partidul Național Liberal, cu foștii parteneri de guvernare, au reușit PNRR. L-am scris într-un mod care iată că a reușit să aducă primii bani.

Avem alocat cel mai mare procent din toate PNRR-urile aprobate, din cele 23 de până acum, pe infrastructură, pentru că asta e problema noastră. Astăzi, dacă mergi de la Boița pe drum modernizat, deci dinainte de Sibiu până la Cluj, nu te mai dai jos de pe autostradă. E o chestiune importantă și sunt bani pe A7, A8, autostrăzile Moldovei. Sunt bani din PNRR care merg pe zona de sud, de asemenea pe o parte din Autostrada Transilvania, de la Porțile Sălajului spre Bihor. Sunt câteva chestiuni care sunt evidente.

Rareș Bogdan: „Eu spun doar un singur lucru – am reușit!”

În PNRR, a doua suma alocată este pe zona de învățământ și zona de sănătate. La sănătate, se vor finanța 46 de spitale. Nu sunt toate spitale noi, spitale noi sunt parcă la Vrancea, la Sibiu și la Brașov. Restul sunt secții de spital, anumite laboratoare. (…)

Eu spun doar un singur lucru, că am reușit semnarea PNRR și încasarea primilor bani, că spitalele de acolo sunt trecute în PNRR, cele 46, și se vor face”, a mai spus Rareș Bogdan.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.