Evenimentul ZileiPoliticaRareș Bogdan cutremură AUR. Totul a ajuns la Parlamentul European

Rareș Bogdan cutremură AUR. Totul a ajuns la Parlamentul European

Rareș Bogdan cutremură AUR. Totul a ajuns la Parlamentul European
Rareș Bogdan nu mai vrea să mai îndure acțiunile lui George Simion și ale partidului AUR. Într-o scrisoare adresară președintelui francez, europarlamentarul liberal a precizat faptul că blocarea României nu face decât să le de-a curat unor curente populiste, extremiste, antisemite, antieuropene și antioccidentale. Cel mai probabil, liberalul a făcut referire la partidul AUR.

Rareș Bogdan, europarlamentar PNL, nu tolerează acțiunile partidului AUR din ultima perioadă. George Simion este extrem de implicat în toate aceste acte și își dorește cu orice preț demisia președintelui. AUR a început un turneu prin țară pentru a strânge semnături împotriva lui Klaus Iohannis, însă, după intrarea în Primăria Timișoara, au fost catalogați drept „indivizi fără 7 ani de-acasă”.

Liberalul a lansat atacuri dure la adresa membrilor AUR, însă nu s-a oprit aici. În scrisoarea dedicată președintelui francez Emmanuel Macron cu privire la aderarea în spațiul Schengen, acesta a precizat și manifestațiile celor de la AUR. Rareș Bogdan solicită ajutorul Franței pentru a nu deveni poligon de încercare pentru populism extremist antieuropean, pentru antisemitism.

„România îndeplinește din 2011 toate condițiile tehnice de aderare, dar este blocată pe criterii politice de neînțeles, este ținută, practic, la ușa Schengen.

Din păcate, această situație nedreaptă față de români accentuează virulența manifestărilor extremiste în tara mea. Până anul trecut, România era excepția pozitivă, fără formațiuni parlamentare ostile UE. Astăzi, lucrurile se schimbă, din păcate. Situații vădit nedrepte, precum aceasta , alimentează din plin retorica antioccidentală.

România devine un poligon de încercare pentru populism extremist antieuropean, pentru antisemitism.

Noi, românii, vă cerem sprijinul și contăm pe el! Fiți fratele nostru mai mare, așa cum a fost în istorie, țara dvs pentru noi, într-o Europă a valorilor și a solidarității!”, a precizat Rareș Bogdan într-o intervenție în plenul Parlamentului European.

Rareș Bogdan lansează un atac dur asupra celor de la AUR

Europarlamentarul PNL a fost extrem de deranjat de acțiunile celor de la AUR și susține că rețeta pe care o folosesc este inspirată din „antisemitism, ură de rasă, discurs instigator contra romilor, ură față de Uniunea Europeană, populism, acțiuni asemănătoare cu ale legionarilor și fasciștilor”.

„Sub pretextul apărării drepturilor omului în pandemie, un grup de golani care scot limba la ideea de cultură și educație, (Goebbels scotea pistolul, dar huliganii politici din fruntea unui partid ce se autointitulează „patriotic” n-au tupeul să-și recunoască neofascismul și neolegionarismul) testează capacitatea statului de a ieși din blegire, de a se trezi în ultimul ceas.

O testează, deja, de multișor pentru nervii românilor sănătoși la cap. Milioane de cetățeni așteaptă ca statul să reacționeze în fața mitocăniei violente. Dacă poate, înainte ca acești indivizi fără 7 ani de-acasă să o ia manifest pe urmele Cămășilor Brune din anii 20-30 și a Gărzii de Fier.

Milioane de cetățeni așteaptă că statul să nu se umple de ridicol privind, doar, absent și fricos către un ultraș agresiv coborât din galerie care îl sfidează.”, a scris Rareș Bogdan pentru Digi24.


Accesează: