Evenimentul Zilei > Politica > Exclusiv. Va fi scos AUR în afara legii? George Simion aruncă bomba. Cine va candida la președinție? VIDEO
VIDEO

Exclusiv. Va fi scos AUR în afara legii? George Simion aruncă bomba. Cine va candida la președinție? VIDEO

În doar un an și ceva de când a intrat în Parlament, AUR a urcat constant confirmând încrederea celor care au votat tânăra formațiune politică. Desemnat „Politicianul anului 2021" de către cititorii Evenimentului Zilei, George Simion a fost invitatul lui Robert Turcescu în podcastul EVZ Play.

Liderul AUR, George Simion, a răspuns în direct întrebărilor internauţilor şi a făcut marele anunţ privind candidatura la preşedinţie în perspectiva anului 2024. Cel mai probabil nu va candida, iar partidul este în căutarea candidatului cu cele mai mari șanse. O variantă ar fi colegul său Claudiu Târziu, consideră politicianul. Însă studioul Contrapunct EVZ a prezentat şi răspunsul lui Simion privind propunerea unui liberal de a scoate partidul AUR în afara legii.

Simion: Dl. Muraru să ia medicația necesară

Ce pot să-i zic dlui Muraru? I-am trimis un pachet de sărbători, să ia medicația necesară. Istoria Holocaustului ar trebui să fie materie opțională, dar au impus-o ca materie obligatorie. Asta dă peste cap programa școlară. Nu negăm Holocaustul, dar nici nu mă duc să mă închin în fața unora și altora. Am o atitudine demnă, de român. Am în partidul AUR și evrei, etnici rromi, maghiari. Ne-au mai asemuit cu PRM, PPDD, dar nu avem nicio treabă. Noi suntem AUR. Judecați-ne pentru faptele noastre, nu mai inventați„, a comentat politicianul.

Chestionat de Robert Turcescu dacă nu cumva în AUR sunt și legionari, liderul partidului a ironizat acest subiect. Legionarii au murit de mult„. Simion a mai atras atenția că, din păcate, nu se discută în spațiul public despre un fenomen și anume antisemitismul lui Eminescu.

Deputatul PNL Alexandru Muraru susține că a extins plângerile penale la adresa co-președinților AUR George Simion și Claudiu Târziu. Reprezentantul Special al Guvernului pentru Combaterea Xenofobiei și Antisemitismului mai spune că AUR ar trebui scos în afara legii.

Ediția integrală a unui interviu exploziv poate fi vizionată aici:

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa [email protected]