“Vom elabora o lege a bugetului de stat, vom pregăti România de iarnă şi vom pregăti cele două tururi de alegeri prezidenţiale”, a anunțat prim-vicepreședintele PNL Rareş Bogdan într-o intervenție la România TV.

În acest context, Rareş Bogdan a vorbit şi despre pensiile şi salariile românilor:

“Să fie liniştiţi pensionarii României, oamenii pe care îi respectăm pentru ce au facut pentru aceasta, pentru cum ne-au crescut. Nu le vom tăia pensiile, nu le vom tăia salariile. Trişti ar trebui să fie pensionarii cu pensii de zeci de mii de lei pe lună, cei care nu au dat concursuri corecte, cei aflaţi în funcţii pe clientelism politic”, a mai spus Rareş Bogdan.

Anterior, fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici (PSD) spusese că are toate documentele pregătite.

“Voi preda noului ministru al Finanţelor Publice un proiect de buget despre care îmi doresc ca atunci când va ajunge în Parlament să reflecte cu prioritate sumele necesare pentru ca toate veniturile românilor să se majoreze , mă refer aici la salarii, la pensii, aşa cum legile astăzi în vigoare prevăd.

De asemenea, sumele necesare dezvoltării comunităţilor locale, tot ce înseamnă facturi pentru proiectele guvernamentale, ştim foarte bine: PNDL 1, PNDL 2, Fondul de Dezvoltare şi Investiţii şi orice altă investiţie la nivel central sau la nivel local.

În caz contrar, în cazul în care aceste sume nu se vor regăsi în bugetul propus de Guvernul Orban, cu siguranţă că în Parlamentul României aceste amendament vor fi aduse bugetului pentru 2020, astfel încât ceea ce ne-am asumat pentru anii care urmează să se şi întâmple din punct de vedere economic”, a declarat Eugen Teodorovici.

Noul ministru de Finanțe din guvernul Orban este Florin Cîțu.