Evenimentul Zilei > Politica > Rareș Bogdan a rupt tăcerea! Se pregătește pentru Primăria Capitalei?
Rareș Bogdan a rupt tăcerea! Se pregătește pentru Primăria Capitalei?

Rareș Bogdan a rupt tăcerea! Se pregătește pentru Primăria Capitalei?

Rareș Bogdan a clarificat zvonurile privind o eventuală candidatură la Primăria Capitalei, în direct, la RTV.

Duminică, Jurnalista Simona Gheorghe l-a întrebat pe europarlamentarul liberal dacă va candida la postul de primar general al Capitalei sau dacă va fi noul premier al României. Rareș Bogdan a clarificat, în direct la RTV, că va cere partidului să îl scoată din sondajul pentru primăria București: „Nu vreau să candidez la Primăria București, drumul meu în viață e consolidarea statutului de europarlamentar”, a declarat acesta.

Se știe că președintele PNL Ludovic Orban anunțase că modul prin care PNL va alege un candidat pentru Primăria București, este ca urmare a unui sondaj în interiorul partidului. „Mă rog la Dumnezeu să nu-i dea acest gând și să nu mă cheme. Sper să mă cheme să susțin candidatul. Să îmi spună: <să îl ajuți pe x sau să îl ajuți pe y>. O să vorbesc dimineață cu Ludovic Orban să mă scoată de pe chestionarele de sondaje. Eu am spus că nu candidez. Nu are rost să mă măsoare. Eu stau bine. Fiecare om își alege un drum în viață”, a mai precizat Rareș Bogdan la RTV.

Rareș Bogdan a negat și zvonul că ar accepta să fie noul premier al României în cazul în care va fi propus pentru acest post. El a mai spus, deasemenea, că nu există niciun conflict între președintele Iohannis și premierul Orban.  ”Ludovic Orban este și va fi premierul PNL și după alegeri”, a mai spus europarlamentarul, adăugând că relația dintre cei doi este una ”foarte bună, de colaborare reală.