Evenimentul Zilei > EVZ Special > Rareş Bogdan a lansat săgeţi spre USR PLUS: „Gesturile mici trădează caracterele.”
Rareş Bogdan a lansat săgeţi spre USR PLUS: „Gesturile mici trădează caracterele.”

Rareş Bogdan a lansat săgeţi spre USR PLUS: „Gesturile mici trădează caracterele.”

La câteva zile după ce i-a atacat pe deputaţii USR-PLUS care au votat împotriva finanţării schitului românesc de la Muntele Athos, prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a lansat sâmbătă seara critici noi în direcţia partenerilor de guvernare.

Rareş Bogdan a lansat săgeţi spre USR PLUS. Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, Rareş Bogdan a indicat cine nu l-a susţinut pe premierul Florin Cîţu în tentativa de a reduce sporurile bugetarilor.

De asemenea, unul dintre liderii liberalilor a amendat felul de a face politică în al partenerilor de guvernare. Fără a da nume, Rareş Bogdan a lăsat de înţeles la cine se referă într-o manieră care nu lasă mult loc pentru semnele de întrebare.

Domnul Năsui este cel mai rezonabil ministru USR

„Cîţu e omul care în plină pandemie. A reuşit să ţină economia românească pe linia de plutire. Şi chiar am avut o uşoară creştere sau o cădere extrem de mică.

Economia României va fi una dintre marile surprize ale Europei. Undeva în iunie, mai, când nu vom mai avea restricţii, economia ar putea să duduie. Economia, aşa cum arată ea, având în vedere că nu e criza de capital ca în 2007-2008… Avem şi banii europeni, tot vom aduce jumătate dintre ei.

(n.r. – a comentat plângere penală depusă la DNA de ministrul Economiei la 18 februarie. Sesizarea făcută de Claudiu Năsui vizează suspiciuni de fraudă în legătură cu programul prin care sunt acordate granturi nerambursabile în valoare de 550 de milioane de euro din fonduri europene. În prim-plan apare Măsura 3) Domnul Năsui este cel mai rezonabil ministru USR din guvernul Cîţu, cel mai apropiat de valorile liberale. Faptul că domnul Năsui doreşte să afle ce s-a întâmplat acolo mi se pare un lucru de bun simţ. Când un premier vine şi anunţă măsuri reformiste, anunţă că vine şi taie sporurile.

Din 110 miliarde cât reprezintă salariile, 27 de miliarde sunt sporurile, dar calitatea actului bugetar nu s-a dublat. O parte dintre cei care nu l-au susţinut pe Florin Cîţu (n.r. – cu tăierea sporurilor)? Kelemen Hunor… (UDMR).

Rareş Bogdan a lansat săgeţi spre USR PLUS

PNL
Ludovic Orban si Rares Bogdan

Cîţu avea nevoie de susţinerea liderilor mai liberali mult peste ce a fost. Există un personaj mult mai important decât mine care se află în spatele lui Florin Cîţu şi acela se numeşte Klaus Iohannis. Nu cred că este normal ca după 7 ani de opoziţie agresivă, cu o presă parţial prietenoasă, parţial ostilă, să avem unii dintre noi un comportament care să semene destul de mult cu al lui Adrian Năstase.

Acest comportament nu aparţine liberalilor, el aparţine altora din Coaliţia de guvernare. Dar dacă vă uitaţi la faptele săptămânii, s-ar putea să le vedeţi. Tatăl meu mi-a spus să salut femeia de serviciu, pentru că altfel nu voi fi un om cu frică de Dumnezeu (n.r. – referire indirectă la episodul din Parlament, cu ochelarii lui Dan Barna).

Gesturile mici trădează comportamentele şi caracterele în momentele-cheie. Spun că PNL are o răbdare extraordinară pentru că are o istorie extraordinară. Imediat după ce va trece Bugetul, s-ar putea să vedeţi în spaţiul public nişte surprize, şi în interiorul PNL, şi în Coaliţie.

Cîţu nu are în plan nicio remaniere

Noi putem înţelege anumite porniri mai năbădăioase ale mai tinerilor noştri colegi. Poate fi o lipsă de experienţă… Legat de comunicare… Politica şi guvernarea înseamnă măsuri şi o bună parte din guvernare înseamnă comunicarea acelor măsuri.

Orice asperităţi pot fi depăşite prin comunicare şi echilibru, dar nu voi ezita să lansez atacuri şi în direcţia PNL şi în direcţia USR PLUS dacă guvernarea nu va merge bine şi nu va fi sprijinit Florin Cîţu. Eu sunt unul dintre cei care l-a propus premier, aşa că dacă va încerca cineva să-l boicoteze pe Florin, voi fi unul care îl va ataca înainte ca el să fie atacat de Cîţu. El este un om de care România are nevoie astăzi. Remanierile le hotărăşte premierul, iar Florin Cîţu consideră că niciunul dintre miniştrii săi nu merită să fie remaniat în acest moment”, a declarat Rareş Bogdan la Antena 3.

Rares.I.Bogdan