Evenimentul Zilei > Politica > Deputații USR PLUS au votat împotriva finanțării schitului românesc de la muntele Athos
Deputații USR PLUS au votat împotriva finanțării schitului românesc de la muntele Athos

Deputații USR PLUS au votat împotriva finanțării schitului românesc de la muntele Athos

Miercuri, deputații USR PLUS au votat finanțării schitului românesc de la muntele Athos. Aceștia sunt de părere că nu au „girat o risipă populistă”.

Deputații USR PLUS au votat împotriva finanțării schitului românesc de la muntele Athos.

Deputaţii au dat miercuri vot favorabil proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.113/2020 pentru modificarea Legii nr.114/2007 privind sprijinul financiar acordat de statul român Schitului românesc ”Prodromu”, de la Muntele Athos, Grecia.

S-au înregistrat 258 de voturi ”pentru”, 31 de voturi împotrivă, 19 abţineri şi un deputat nu a votat.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea art. 2 din Legea nr. 114/2007, în sensul acordării unui sprijin financiar în sumă de 960.000 euro (echivalentul în lei) schitului românesc ”Prodromu” de la muntele Athos, Grecia.

Suma se acordă prin bugetul Secretariatului de Stat pentru Culte, potrivit proiectului.

Deputații USR PLUS au votat împotriva finanțării schitului românesc de la muntele Athos

Cine sunt deputații care au votat împotriva finanțării schitului românesc de la muntele Athos

Badea Mihai-Alexandru, Barna Ilie Dan, Băltăreţu Viorel, Benga Tudor – Vlad, Berescu Monica-Elena, Bulai Iulian, Buzoianu Diana-Anda, Cambera Oana-Alexandra, Chichirău Cosette-Paula, Ciornei Radu Tudor, Dehelean Silviu, Drulă Cătălin, Fălcoi Nicu, Gheba Daniel-Sorin, Giurgiu Adrian, Hangan Pollyanna-Hanellore, Ichim Cristian-Paul, Ilie Victor, Lupu Andrei-Răzvan, Molnar Radu-Iulian, Neagu Denisa-Elena, Panait Radu, Poliţeanu Mihai-Laurenţiu, Pop Rareş Tudor, Rizea Cristina Camelia, Sas Lóránt-Zoltan, Seidler Cristian-Gabriel, Teniţă Dragoş-Cătălin, Tulbure Simina-Geanina-Daniela, Ungureanu Emanuel-Dumitru, Wiener Adrian.

„Am votat azi împotriva alocării de bani pentru schitul românesc de la muntele Athos. Anul trecut, Parlamentul a mărit aceasta sumă de la 250 de mii de lei pe an la aproape un milion. Azi s-a votat aprobarea ordonanței de urgență care definește normele de alocare financiară. Nu mai aveam ce schimba, acum, la final, dar a fost un vot de conștiință.

Mi se pare trist că într-un an atât de complicat financiar, aruncăm efectiv cu bani într-o instituție care oricum e foarte bine finanțată. În cazul de față este vorba despre 25 de călugări care primesc o mulțime de donații din mediu privat și care nu duc lipsă de nimic (este celebru cazul lui Gigi Becali care a donat sume impresionante in trecut).

Am votat împotrivă pentru ca acum prioritățile noastre trebuie să fie altele. Și asta nu doar la nivel declarativ. Proiectul a trecut oricum, cu sprijinul tuturor partidelor în afară de USR PLUS, care nu a girat o risipă populistă”, a scris deputatul USR PLUS Radu Molnar.