Evenimentul Zilei > Politica > Rareș Bogdan e foc și pară. Atac dur la USR după votul împotriva finanțării Prodromu
Rareș Bogdan e foc și pară. Atac dur la USR după votul împotriva finanțării Prodromu

Rareș Bogdan e foc și pară. Atac dur la USR după votul împotriva finanțării Prodromu

Rareș Bogdan, lider PNL, lansează un atac dur la USR după votul dat împotriva finanțării așezământului cultural de la Muntele Athos.

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a lansat un atac la deputații USR pe după votul dat împotriva finanțării așezământului cultural de la Muntele Athos.

„Aici e vorba în primul rând de istorie! Niște cărți de istorie ar fi utile. Ce fel de educație au primit acești copii de la părinții și bunicii lor? Cei care astăzi au votat împotriva așezământului cultural, spiritual și istoric de la muntele Athos… se dovedesc ignoranți și necunoscători de tradiții și istorie. Oare trebuie să uităm cine suntem, de unde venim, pentru a îngroșa rândurile unor organisme fără logică spirituală? La ce recurgem când ni se frânge sufletul? Sau nu ni se mai frânge? Suntem roboți? Fără istorie, tradiții, fără inimă, suntem o frunză în vânt! Doamne, dă-le minte și ajută-i să vadă adevărul, calea și viața! În acest caz nu e vorba de dogmatism și nici măcar de Spiritualitate exacerbată, dacă se poate vorbi vreodată de așa ceva, AICI e vorba de istoria noastră ca Neam”, este de părere Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan, atac la deputații USR după votul dat împotriva finanțării așezământului de la Muntele Athos

Deputații USR PLUS au votat împotriva finanțării schitului românesc de la muntele Athos.

Deputaţii au dat miercuri vot favorabil proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.113/2020 pentru modificarea Legii nr.114/2007 privind sprijinul financiar acordat de statul român Schitului românesc ”Prodromu”, de la Muntele Athos, Grecia.

S-au înregistrat 258 de voturi ”pentru”, 31 de voturi împotrivă, 19 abţineri şi un deputat nu a votat.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea art. 2 din Legea nr. 114/2007, în sensul acordării unui sprijin financiar în sumă de 960.000 euro (echivalentul în lei) schitului românesc ”Prodromu” de la muntele Athos, Grecia.

Suma se acordă prin bugetul Secretariatului de Stat pentru Culte, potrivit proiectului.