Evenimentul Zilei > Social > Raport zdrobitor cu privire la Pfizer şi Moderna. Pălește pe lângă ceea ce s-a spus despre Johnson & Johnson și AstraZeneca
Raport zdrobitor cu privire la Pfizer şi Moderna. Pălește pe lângă ceea ce s-a spus despre Johnson & Johnson și AstraZeneca

Raport zdrobitor cu privire la Pfizer şi Moderna. Pălește pe lângă ceea ce s-a spus despre Johnson & Johnson și AstraZeneca

Vaccinurile Johnson & Johnson și AstraZeneca COVID sunt asociate cu posibile legături care provoacă cheaguri de sânge, dar oamenii de știință avertizează că vaccinurile Pfizer și Moderna prezintă riscuri similare.

Oficialii americani și europeni din domeniul sănătății examinează vaccinurile Johnson & Johnson (J&J) și AstraZeneca cu privire la cheagurile de sânge și tulburări asociate la cei care au primit aceste seruri.

Dar se adună dovezi că vaccinurile Pfizer și Moderna provoacă reacții adverse similare – iar oficialii din domeniul sănătăţii din SUA au fost alertați asupra acestui fapt încă din decembrie 2020. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au convocat o reuniune de urgență a Comitetului consultativ pentru a stabili dacă se va ridica interzicerea vaccinului J&J şi pentru a analiza toate rapoartele cu privire la celelalte vaccinuri.

Cheaguri de sânge la fel de frecvente cu vaccinurile Pfizer și Moderna ca și în cazul AstraZeneca

Marți, Peter Marks, directorul Centrului de Evaluare și Cercetare Biologică din cadrul Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA), a declarat că nu au fost raportate cazuri de tromboză în urma vaccinurilor Pfizer și Moderna.

Numai că declarația lui Mark contrazice numeroase rapoarte şi studii recente și chiar avertismentul unui celebru om de știință. VAERS a dat un total de 795 de rapoarte pentru toate cele trei vaccinuri din 14 decembrie 2020 până în 1 aprilie 2021.

Dintre cele 795 de cazuri raportate, au existat 400 atribuite Pfizer, 337  Moderna și 56 de rapoarte cu J&J – mult mai mult decât acele cazuri care fac obiectul anchetei.

Studiul lansat astăzi leagă Pfizer, Moderna de cheagurile de sânge

Un studiu publicat astăzi de Universitatea Oxford a constatat că numărul persoanelor care au dezvoltat cheaguri de sânge CVST după vaccinurile COVID a fost aproximativ același pentru Pfizer, Moderna și AstraZeneca, a raportat MarketWatch .

Deși cercetătorii au descoperit o incidență semnificativ mai mare a cheagurilor de sânge la persoanele care au fost infectate cu COVID, incidența cheagurilor de sânge după vaccinuri a fost mult mai mare decât incidența de fond de 0,41, dând un semnal puternic că vaccinurile prezintă acest risc specific.

Un studiu publicat în februarie în Journal of Hematology a examinat trombocitopenia în urma vaccinării cu Pfizer și Moderna ca răspuns la moartea unui medic din Florida în vârstă de 56 de ani – primul pacient identificat care a murit de o hemoragie cerebrală după ce a primit vaccinul Pfizer.

Cercetătorii au examinat 20 de rapoarte de cazuri de pacienți cu trombocitopenie imună (ITP) după vaccinare, inclusiv 17 fără trombocitopenie preexistentă folosind date de la CDC, FDA, Departamentul SUA pentru Sănătate și Servicii Umane, Vaccine Adverse Events Reporting System (VAERS).

Un nou raport despre Pfizer şi Moderna pălește pe lângă ceea ce s-a spus despre Johnson & Johnson și AstraZeneca

După analiza datelor, cercetătorii nu au putut exclude posibilitatea ca vaccinurile Pfizer și Moderna să aibă potențialul de a declanșa ITP și au recomandat supravegherea suplimentară pentru a determina incidența trombocitopeniei după vaccinare.

„În timp ce principala preocupare asociată cu ITP este sângerarea, poate veni ca o surpriză faptul că ITP este asociat și cu un risc crescut de 20% pentru formarea cheagurilor de sânge”, a declarat Lyn Redwood, RN, MSN, președinte emerit în apărarea sănătăţii copiilor, indicând un articol din 8 martie al dr. Robert Bird, directorul secției de hematologie de la Spitalul Princess Alexandra din Brisbane, Australia.

Medicii analizează modul în care vaccinurile ar putea duce la formarea cheagurilor de sânge

Medicii și oamenii de știință au informat FDA că produsele ARNm, prin intermediul proteinelor vârf, pot avea „potențialul de a provoca leziuni micro vasculare (inflamație și mici cheaguri de sânge numite microtrombi) la nivelul creierului, inimii, ficatului și rinichilor în moduri care nu au fost evaluate în studii de siguranță”. FDA nu a răspuns acestor solicitări.

Cel puțin 37 de persoane au dezvoltat o tulburare rară a trombocitelor după ce s-au vaccinat cu Pfizer sau Moderna, inclusiv obstetricianul din Florida, Gregory Michael, în vârstă de 56 de ani, care a dezvoltat tulburarea la trei zile după ce a primit produsul Pfizer și a murit la 15 zile după vaccinare, a spus AAPS .

Oamenii de știință au avertizat FDA în decembrie despre vaccinurile COVID și cheagurile de sânge

La 8 decembrie 2020, înainte ca orice vaccin COVID să primească  autorizație de utilizare de urgență  în SUA, J. Patrick Whelan, MD, Ph.D., a  scris celor de la FDA  despre potențialul vaccinurilor de a provoca leziuni microvasculare și cheaguri de sânge în tot corpul, inclusiv creier, inima, ficat și rinichi… în moduri care nu au fost evaluate în studiile de siguranță, raportează lifesitenews.