Evenimentul Zilei > Actualitate > Rapid, pus în țintarul Ligii I sub semnul întrebării
Rapid, pus în țintarul Ligii I sub semnul întrebării

Rapid, pus în țintarul Ligii I sub semnul întrebării

Curtea de Apel a amânat până pe 20 iulie decizia privind falimentul giuleștenilor. Totuși, trupa din Grant a intrat în programul sezonului viitor, dar la braț cu Timișoara, care le-ar putea lua locul „alb-vișiniilor” în primul eșalon

Tensiunea persistă în marea familie a Rapidului, după un „pingpong” al instanței în ceea ce privește viitorul trupei giuleștene. Ieri, Curtea de Apel a amânat din nou verdictul privind falimentul echipei, pentru data de 20 iulie.

La scurt timp a fost tras la sorți și țintarul pentru sezonul 2016-2017 al Ligii I, în care „alb-vișiniii” au fost incluși. Dar nu singuri, ci și cu ACS Poli Timișoara. Echipa de pe Bega pândește, astfel, locul „feroviarilor” în primul eșalon, în cazul unui verdict nefavorabil pentru rapidiști pe 20 iulie. La sediul Ligii Profesioniste de Fotbal, Adunarea Generală a decis să le acorde giuleștenilor un nou ultimatum, bătut în cuie pe 21 iulie, adică la o zi distanță de startul noului sezon în Liga I. Până la acestă dată, oficialii Rapidului vor trebui să anunțe cu exactitate dacă formația va participa sau nu în prima ligă.

LPF nu poate exclude Rapidul

Totuși, fără verdictul dat de instanță, Rapid nu poate fi exclus din Liga I de LPF. „Există anumite aspecte juridice pe care vrem să le lămurim în legătură cu clubul Rapid. Sentința este executorie, se aplică imediat, ceea ce se înseamnă că Rapid se află în dizolvare. Înseamnă că Rapid nu poate semna contracte cu jucătorii pentru sezonul următor. Dar nu ne grăbim, așteptătăm rezolvarea cererii de soluționare până pe 21 iulie, cu o zi înainte de startul competiției. Dacă sentinţa va fi menţinută, locul clubului Rapid va fi luat de ACS Poli Timişoara. Celălalt scenariu este ca Rapid să continue în Liga 1. Dacă pe 21 iulie nu vom avea o soluţie, locul vacant va fi luat de Timişoara”, a declarat Iustin Ştefan, secretarul general al LPF. Și Gino Iorgulescu, președintele Ligii, susține acest lucru: „Situația financiară i-a adus aici. Dacă cei care au patronat clubul nu au fost abili sau nu au avut resurse, e doar vina lor. Dacă se declară faliment, noi (n.r. – LPF) nu avem ce face”.

„Bătrâna Doamnă”, nemulțumită

Potrivit noului program al Ligii I stabilit ieri, Rapid ar urma să-și facă apariția în primul eșalon odată cu partida de pe teren propriu cu FC Botoșani. Dar, dacă va fi exclusă din cauza falimentului, poate apărea un nou conflict, iar ACS Poli, trupa ce le va lua locul giuleștenilor, s-ar putea împiedica de un obstacol.

Oficialii echipei UTA „Bătrâna Doamnă” au tunat din cauza faptului că timișorenii pot rămâne în Liga I. Recent, arădenii au pierdut barajul de promovare cu FC Voluntari, decisiv pentru accesul în primul eșalon. Arădenii susțin că ei merită să înlocuiască Rapidul, și nu Timișoara, pe motiv că UTA nu are datorii la bugetul de stat și nici nu a ajuns să fie penalizată cu 14 puncte, ca-n cazul rivalilor de pe Bega.

„Derby de România”, în august

În urma tragerii la sorți a programului meciurilor din sezonul 2016-2017 al Ligii I, etapa inaugurală are loc în perioada 22-25 iulie, cu două derby-uri: Astra Giurgiu – Dinamo și Pandurii Târgu Jiu – CS „U” Craiova. „Cu Dinamo va fi o confruntare grea. Nu mi-aș fi dorit o asemenea deschidere, preferam alt adversar, mai ales că meciul vine între Supercupa României și prima partidă din preliminariile Europa League”, a opinat Marius Șumudică, tehnicianul Astrei, care nu va sta pe banca giurgivenilor, pentru că pe 22 iulie va începe suspendarea de două luni, primită din cauză că a pariat pe mai multe meciuri din Liga I.


FOTO: Dar, în această vară se va desfășura și „Clasicul României” Steaua – Dinamo. Duelul de foc dintre celeDar, în această vară se va desfășura și „Clasicul României” Steaua – Dinamo. Duelul de foc dintre cele două mari rivale bucureștene va avea loc în etapa a cincea, ce se va desfășura în intervalul 20-21 august. Ultima etapă a sezonului regulat (a 26-a) se va desfășura pe 4 martie 2017. Faza play-off va începe pe 11 martie și se va încheia pe 13 mai, iar faza play-out va debuta pe 11 martie și se va termina pe 4 iunie.