Rapid, farmecul fotbalului

Rapid, farmecul fotbalului

În Giuleşti, echipa lui Peseiro a făcut aseară spectacol în compania Gloriei Bistriţa: 3-0.

Rapidul din „era Peseiro“ nu se mai rezumă doar la farmecul vieţii. Debutul oficial al portughezului pe banca giuleştenilor a scos la iveală, aseară, o echipă tehnică şi combinativă, care îmbină eficienţa cu fotbalul-spectacol. „Alb-vişinii“ au zdrobit-o pe Gloria Bistriţa, scor 3-0, după o evoluţie care îi situează printre favoritele la titlul de campioană în acest sezon.

Blamaţi de jucătorii autohtoni din „garda veche“, străinii Rapidului au răspuns printr-o prestaţie de excepţie. Brazilianul Cesinha a pasat mai întâi pentru compatriotul Julio Cesar, care a şutat imparabil din marginea careului pentru 1-0. Camerunezul Boya a făcut 2-0, după o finalizare de atacant pursânge, iar brazilianul Spadacio a ridicat scorul la 3-0, din pasa aceluiaşi Cesinha.

Peseiro, aclamat de suporteri

Ne puteți urmări și pe Google News

> Jose Peseiro, noul antrenor al Rapidului, l-a reprofilat pe căpitanul Vasile Maftei pe postul de fundaş dreapta şi nu a renunţat la această variantă nici în condiţiile în care nu a contat pe Marius Constantin, exclus din lot pentru declaraţiile critice la adresa conducerii. În centrul apărării a fost preferat, alături de nou-venitul Ricardo Fernandes, veteranul Dănuţ Perjă.

> Tehnicianul Rapidului l-a titularizat între buturi pe brazilianul Andrade, iar cel de-al doilea portar a fost tânărul Marinescu. Dănuţ Coman, om de bază în sezoanele precedente, şi Urko Pardo, adus în această vară pentru a-l înlocui pe ex-piteştean, nu au fost incluşi în lot.

> Partida din Giuleşti a fost urmărită din tribune şi de Ioan Andone, antrenorul campioanei CFR Cluj, care a declarat acum câteva zile că vede echipa Rapid drept principala rivală a formaţiei sale în lupta pentru titlu.

> Prestaţia încântătoare a Rapidului i-a făcut pe fanaticii suporteri giuleşteni să-i scandeze numele tehnicianului Jose Peseiro încă de la debutul său oficial pe banca Rapidului. Jurnaliştii portughezi susţin că Peseiro este un adept al fotbalului ofensiv, dar echipele pe care le conduce nu obţin trofee.

LIGA I

RAPID - GLORIA BISTRIŢA . . . 3-0 Marcatori: J. Cesar (21), Boya (37), Spadacio (43)

RAPID: Andrade 6 - Maftei 6, R. Fernandes 6, Perjă 6, Bozovici 7 - Herea 7, Lazăr 7 (82, Păun), J. Cesar 8 (78, Joao Paulo), Cesinha 8 (68, N. Grigore 5) - Spadacio 7 - Boya 8. Antrenor: Jose Peseiro

GLORIA: Tătăruşanu 5 - Achim 5 (46, Ciucă 4), Mureşan 4 (58, Roman 5), Frăsinescu 4, Panc 5 - Miclăuş 5, Mărginean 5, Sabou 4, C. Petre 5 - Coroian 5 (69, Hora 5), D. Ramos 4. Antrenor: Ioan Sabău

Stadion: „Valentin Stănescu“ - Giuleşti; Spectatori: 5.000; Arbitri: A. Constantin 6 - Ad. Vidan 6, C. Savu 6.

VEZI ŞI: MIRCEA SANDU: „Sunt prea puternic pentru ei!“