Evenimentul Zilei > Social > Raed Arafat: „Sistemul de salvare a funcţionat foarte bine după incendiu.”
Raed Arafat: „Sistemul de salvare a funcţionat foarte bine după incendiu.”

Raed Arafat: „Sistemul de salvare a funcţionat foarte bine după incendiu.”

Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat duminică seara că sistemul de salvare (pompieri, SMURD, medici, poliţişti, jandarmi, poliţişti locali) a limitat numărul deceselor cauzate de incendiul de la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș

Raed Arafat: „Sistemul de salvare a funcţionat foarte bine după incendiu.” Într-o intervenţie telefonică în emisiunea „Punctul de întâlnire” (Antena 3), Arafat i-a criticat pe cei care au lansat acuzaţii în direcţia salvatorilor.

Raed Arafat: „Sistemul de salvare a funcţionat foarte bine după incendiu.”

„Vreau să spun că modelul de salvare pe care îl avem şi faptul că avem toate structurile coordonate sub o cupolă… Aici vorbim despre stingerea incendiului într-un timp foarte scurt şi salvarea a peste 90 de persoane. Se putea întâmpla o tragedie mult mai mare dacă incendiul nu era stins într-un timp scurt.

După care vine partea medicală, organizată după proceduri folosite şi în alte ţări. Sistemul de salvare a funcţionat după incendiul de la Matei Balş. Au funcţionat şi pompierii, şi SMURD… Au venit zeci de medici de acasă fără să spună niciun cuvânt. Puţină lume ştie că SMURD a dublat numărul maşinilor de prim-ajutor în Bucureşti.

Raed Arafat nu mai vrea manipulări şi intoxicări despre salvatori

Una este intervenţia, una este partea cealaltă, despre ce a provocat incendiul. După fiecare intervenţie, oamenii ăştia se confruntă cu acuzaţii. Nu mai au nici măcar satisfacţia salvării vieţilor.

Acum ne legăm de ei, că o victimă carbonizată, din păcate, a fost găsită mai târziu. Se întâmplă şi în alte părţi. Acolo au fost saloanele care au fost afectate la maximum. Acolo nu avea cine să fie în viaţă.

Durează maximum 24 de ore până se spune că s-a intervenit bine până este întoarsă complet situaţia împotriva salvatorilor. Şi nu vorbesc despre mine aici.

Inclusiv colegi din alte structuri, Poliţia, Jandameria, Poliţia Locală… Toţi au intervenit foarte bine şi puteam pierde mult mai multe vieţi dacă nu se intervenea aşa”, a declarat Raed Arafat.

Amintim că din cauza incendiului de la Matei Balş au murit 7 persoane. Raed Arafat este secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. El este şi şeful Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU). Din această postură, cunoaşte foarte bine modul de intervenţie al salvatorilor.

dsu.mai.gov.ro