Evenimentul Zilei > Actualitate > Oana Gheorghiu, revoltată de bilanțul negru al lui Raed Arafat
Oana Gheorghiu, revoltată de bilanțul negru al lui Raed Arafat

Oana Gheorghiu, revoltată de bilanțul negru al lui Raed Arafat

Raed Arafat, șeful DSU, a fost pus la zid de un nume greu din România ca urmare a declarațiilor făcute după incendiul de la Matei Balș.

Raed Arafat este lovit de unde nu se aștepta: un nume greu îl trage la răspundere după tragedia de la Matei Balș.

Este vorba despre fondatoarea Asociației „Dăruiește Viață”, Oana Gheorghiu. Aceasta susține că tragediile care au marcat România se produc din cauză că oamenii sunt pasivi.

Ea face referire la Incendiul din clubul Colectiv, cel de la secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț, și cea mai recentă tragedie, incendiul de vineri dimineață de la Matei Balș.

Oana Gheorghiu s-a legat de declarațiile făcute de Raed Arafat după incendiul de la Matei Balș. Acesta i-a răspuns unui jurnalist care spunea că „oamenii se revoltă” că, de fapt, „revolta este doar în capul lor”.

Arafat, lovit de un nume greu: Oana Gheorghiu

„Așa e, REVOLTA E DOAR ÎN CAPUL NOSTRU. Pentru că acolo am decis noi s-o ținem. Au murit oameni în Apuseni.

Ne-am revoltat în capul nostru. Au murit oameni la Siutghiol. Ne-am revoltat în capul nostru. Au murit oameni la Colectiv.

Au murit în spitale, răniți din Colectiv, din cauza ambiției de a nu-i duce afară, pentru că avem de toate. Ne-am revoltat în capul nostru”, a scris fondatoarea Asociației Dăruiește Viața, pe Facebook.

Oana Gheorghiu a mai vorbit de încă un subiect sensibil pentru România. Ea a punctat și investițiile făcute de „ochii lumii”, punând accentul pe sistemul medical.

„Se strică avioane și elicoptere care transportă pacienți grav. Ne revoltăm în capul nostru.

S-au plătit în avans 4.000.0000 de euro fără a mai primi vreodată echipamentele medicale. Ne-am revoltat? Măcar în capul nostru am făcut-o?

S-au achiziționat zeci de camioane, de așa-zisă terapie intensivă, imposibil de folosit iarna și pe termen lung.

Nici măcar în capul nostru nu ne-am revoltat. Acceptăm, mergem mai departe și sperăm mereu că nouă nu ni se poate întâmpla nimic așa de rău. Câțiva se revoltă. Prea puțini pe bune, cei mai mulți în capul lor”, a mai scris Oana Gheorghiu.