Evenimentul Zilei > Politica > Radu Mazăre nu mai are conturile blocate. „Vezi dacă am ţipat?”
Radu Mazăre nu mai are conturile blocate. „Vezi dacă am ţipat?”

Radu Mazăre nu mai are conturile blocate. „Vezi dacă am ţipat?”

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, s-a lăudat astăzi că i s-au deblocat conturile, „pentru că am avut gura mare”. Conturile lui fuseseră blocate de ANAF în data de 11 august de către ANAF pentru recuperarea sumei de 700.000 de lei, contravaloarea amenzilor judiciare din procesele pe care primăria Constanţa le-a pierdut în ultimii ani.

Deblocarea conturilor sale a fost anunţată de Radu Mazăre în faţa IPJ Constanţa unde astăzi s-a prezentat a 24-a oară pentru a da cu subsemnatul în dosarul de luare de mită în care este cercetat sub control judiciar. „Nu mai am conturile blocate, dacă am  gura mare.. Am făcut un memoriu la primul ministru, la şeful ANAF, le-am explicat că este un abuz, în opinia mea, şi văd că  mi le-au deblocat, acum vreo două săptămâni” a spus Radu Mazăre. Primăria Constanţa a rămas însă, în contiunare, cu conturile blocate.

„Pentru mine, ca individ, suma blocată era mare”

Radu Mazăre, care în acest interval a trăit „cu cheşul din declaraţia de avere” susţine că sumele blocate de ANAF la primăria Constanţa nu ar fi prea mari. „Pe mine văd că m-au lăsat în pace, sigur, şi procesele mele merg în continuare împotriva ANAF-ului ca să le dea sentinţe definitive. Şi-au dat seama, după ce am ţipat, am făcut memorii, că era un abuz. Sumele pentru primărie nu sunt mari, dar erau mari pentru mine, ca individ. Ca să vină şi să îţi ia 700.000 de lei, adică 100 şi ceva de mii de euro, să-ţi ia pentru cumulul amenzilor, pentru un individ sunt mari”.

„Pomeni electorale” de la Liviu Dragnea pentru „prietenul” Radu Mazăre

După mai multe discuţii cu vicepremierul Liviu Dragnea, primarul Constanţei ar fi obţinut asigurări că patru din viitoarele 16 blocuri din „ cartierul amărâţilor” vor fi construite cu bani de la guvern. Şi nu este singura „pomană” de la guvern.  "Acuma moşmondesc cu viceprimarul Decebal Făgădău. Pentru că m-am întlnit cu Liviu Dragnea, am discutat despre nevoile Constanţei, despre Cazino, despre o sală de sport, despre şoseaua de coastă, numai că ele trebuie foarte bine puse pe hârtie.Şi teleschiul face parte din aceeaşi discuţie şi el trebuie pus pe hârtie ca să poată fi finanţat. Să participe şi guvernul, puţin, e adevărat, la ceea ce înseamnă dezvoltarea turismului” a explicat Radu Mazăre.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: