Muhammad Iqbal Rahi a fost declarat indezirabil pe o perioadă de 10 ani, după ce acesta s-a aflat în România sub beneficiul dreptului de ședere pe termen lung, potrivit Libertatea.

 

Individul a intrat în atenția Serviciului în cursul anului 2016, pe fondul unor informaţii potrivit cărora acesta traversa un proces de radicalizare religioasă de factură fundamentalistă, desfăşurând activităţi de propagandă extremist-teroristă în medii ermetice, informează SRI.

Străinul a derulat activități care atentează șa securitatea națională, explică SRI. Concret, acesta s-a remarcat prin radicalizare religioasă de factură fundamentalistă şi activităţi de propagandă extremistă în favoarea ideologiei promovate de o entitate teroristă, derulate în medii ermetice ale coreligionarilor şi în mediul virtual, incitând la acţiuni violente.

La propunerea SRI, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a sesizat Curtea de Apel Bucureşti care a dispus măsura declarării ca indezirabil a celui în cauză. Străinul nu se mai află pe teritoriul național, mai transmite Serviciul Român de Informații.

„(…) Declară ca indezirabil pe o perioadă de 10 ani pe pârâtul Muhammad Iqbal Rahi, cetăţean pakistanez, fiul lui Mohammad Ashraf şi Begum, născut la 10.01.1952 în Mandi Bahauddin – Pakistan. Executorie. Cu drept de recurs în 10 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a Contencios Administrativ şi Fiscal”, a transmis instanța.