Evenimentul Zilei > International > Racheta lansată de SUA cutremură Moscova și Beijingul! Forța Spațială a intrat în pâine
Racheta lansată de SUA cutremură Moscova și Beijingul! Forța Spațială a intrat în pâine

Racheta lansată de SUA cutremură Moscova și Beijingul! Forța Spațială a intrat în pâine

Forța Spațială, cea mai nouă ramură militară din America, a lansat, miercuri, o rachetă balistică intercontinentală nearmată denumită Minuteman III (ICBM).

Evenimentul a avut loc la Baza Forțelor Aeriene Vandenberg din California. Racheta balistică intercontinentală (en. Intercontinental ballistic missile, prescurtat ICBM) este o rachetă sol-sol balistică cu rază lungă de acțiune (peste 5,500 de km).

După faza de ascensiune, în care este folosit motorul pentru propulsie, racheta iese din atmosferă și folosește energia acumulată în timpul ascensiunii pentru a coborî spre țintă, deplasându-se pe o traiectorie balistică.

Conform Popular Mechanics, testul, cunoscut sub numele de FTU-2, a fost realizat de Air Force Global Strike Command.

Aceste lansări de testare verifică acuratețea și fiabilitatea sistemului de arme ICBM, oferind date valoroase pentru a asigura o descurajare nucleară continuă, sigură și eficientă. Lansările de testare nu reprezintă un răspuns sau o reacție la evenimentele mondiale sau la tensiunile regionale.

Testarea acestei rachetei a fost posibilă după mai multe luni de pregătire la care s-au implicat mai mulți parteneri guvernamentali. (foto: defence-blog.com)