Evenimentul Zilei > International > Putin justifică mașina de tocat în care intră suporterii lui Navalnîi
Putin justifică mașina de tocat în care intră suporterii lui Navalnîi

Putin justifică mașina de tocat în care intră suporterii lui Navalnîi

Kremlinul a salutat miercuri „acțiunea fermă” a poliției în fața demonstraților care cer eliberarea lui Alexei Navalnîi. Ogranizația acestuia va continua protestele, în ciuda represiunii Kremlinului și a trimiterii lui Navalnîi după gratii.

Putin justifică mașina de tocat în care intră suporterii lui Navalnîi. După condamnarea lui Alexei Navalnîi la doi ani și opt luni cu închisoarea, Europa și Statele Unite au denunțat decizia justiției ruse. Critici respinse in corpore de Kremlin.

Înainte, dar și după condamnarea lui Navalnîi, au avut loc manifestații uriașe de protest în mai multe orașe din Rusia.

După sentința pronunțată de un tribunal moscovit, în capitala Rusiei și la Sankt-Petersburg au avut loc 1400 de arestări. Din nou, poliția rusă a intervenit cu brutalitate împotriva manifestanților pașnici.

În total, după 23 ianuarie, 10.000 de persoane au fost arestate, potrivit ONG-ului OVD-Info.

Întrebat de jurnaliști, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că poliția a răspuns „într-un mod hotărât” și „justificat” în fața „demonstrațiilor ilegale”.

Înainte de protestele de marți seara, două weekenduri consecutive de mobilizare au scos zeci de mii de ruși în stradă, într-o sută de orașe.

A rezultat un număr record de arestări: 4.000 pe 23 ianuarie și 5.700 pe 31 ianuarie, potrivit  OVD-Info, scrie Boursorama.

„Autoritățile au trecut de o etapă trimițându-l pe Navalnîi după gratii. Acum, urmează distrugerea organizației sale”, estimează Alexandr Baounov, de la Centrul Carnegie din Moscova.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: