Evenimentul ZileiEVZ SpecialPutin joacă tare! Amenință SUA cu măsuri dure și imediate: Crește prezența militară la granița cu NATO

Putin joacă tare! Amenință SUA cu măsuri dure și imediate: Crește prezența militară la granița cu NATO

Putin joacă tare! Amenință SUA cu măsuri dure și imediate: Crește prezența militară la granița cu NATO
Vladimir Putin, prin ministrul de externe și ministrul apărării, anunță o atitudine ofensivă înaintea întâlnirii cu Joe Biden.

Rusia a lansat un avertisment dur către SUA înainte de prima întâlnire dintre Vladimir Putin și Joe Biden de luna viitoare. Cei doi lideri mondiali se vor întâlni față în față la Geneva pe 16 iunie.

Serghei Ryabkov, viceministrul de externe al Rusiei, a avertizat Washingtonul să se aștepte la semnale „incomode” de acum până la summitul din Elveția. El a spus: „Americanii trebuie să presupună că o serie de semnale de la Moscova vor fi incomode pentru ei, inclusiv în zilele următoare.” Mesajul său vine la 24 de ore după ce Joe Biden a spus că îl va presa pe Putin să respecte drepturile omului .

Relațiile dintre Moscova și Washington rămân tensionate în ceea ce privește tratamentul opozantului Kremlinului Alexei Navalny, o prezență militară crescută în Ucraina, precum și acuzațiile de piratare a alegerilor, lucru pe care Rusia îl neagă. Alianța NATO a sporit recent activitatea militară în apropierea vestului Rusiei, ceea ce a necesitat un răspuns din partea Moscovei.

Ministrul Apărării din Rusia Serghei Shoigu a declarat că Rusia este pregătită să ia „contramăsuri adecvate”. El a spus: „Acțiunile colegilor noștri occidentali distrug sistemul de securitate mondial și ne obligă să luăm contramăsuri adecvate”, a citat agenția de știri Interfax. „Aproximativ 20 de formațiuni și unități militare vor fi formate în districtul militar de vest până la sfârșitul anului.”

Vorbind duminică, președintele SUA a promis să-l interogheze pe Putin cu privire la presupusele abuzuri ale drepturilor omului.

În timpul unui discurs care a onorat veteranii,  Ziua Memorială, Joe Biden a spus: „Mă întâlnesc cu președintele Putin în câteva săptămâni la Geneva, iar acolo voi arăta clar că nu vom sta și îl vom lăsa să abuzeze drepturile omului”. Joe Biden a adăugat: „Este timpul să reamintim tuturor cine suntem”.

Săptămâna trecută, Kremlinul a declarat că nu se așteaptă la o resetare formală a legăturilor dintre Moscova și Washington.


Accesează: