Evenimentul Zilei > International > Putin AMENINȚĂ Occidentul cu armele sale HIPERSONICE. O singură explozie a unei rachete SATAN 2 poate rade de pe fața pământului Marea Britanie
Putin AMENINȚĂ Occidentul cu armele sale HIPERSONICE. O singură explozie a unei rachete SATAN 2 poate rade de pe fața pământului Marea Britanie

Putin AMENINȚĂ Occidentul cu armele sale HIPERSONICE. O singură explozie a unei rachete SATAN 2 poate rade de pe fața pământului Marea Britanie

Experții americani avertizează că noile arme de mare viteză ale lui Putin și ale Chinei pot schimba echilibrul geo-strategic al lumii.

Regimul lui Putin este pe punctul de a produce rachete hipersonice capabile să traverseze continentul și să ajungă în Marea Britanie în doar 13 minute, arată un raport al Armatei americane.

Spre deosebire de armele nucelare obișnuite, rachetele hipersonice pot zbura la viteze de cinci ori mai mari decât cea a sunetului și pot scăpa de a fi detectate ieșind în afara atmosferei.

Documentul, realizat de Air Force Studies Board de la National Academy of Science, avertizează Occidentul că pierde teren în ceea ce privește realizarea unor asemenea tipuri de arme.

Autorii raportului susțin că, în Occident, producția unui astfel de armament se desfășoară într-un „ritm relativ lent” în comparație cu Rusia sau China.

De aceea, ei afirmă că Occidentul este amenințat de un pericol serios din partea acestei „noi clase de arme”, care poate „schimba raportul de forțe”.

Documentul notează:

„Republica Populară Chineză și Federația Rusă efectuează deja teste de zbor cu arme de mare viteză, care pot amenința atât avanposturile forțelor americane (din Europa – n.r.) cât și Statele Unite înseși.”

Autorii raportului adaugă:

„Aceste arme par să opereze la regimuri de altitudine și viteză și cu o asemenea manvrabilitate încât pot pune în inferioritate sustemele de apărare anti-rachete existente și capacitățile armate.”

Mark J. Lewis, președintele Comisiei privind Ncesitățile Forțelor Aeriene pentru Apărarea împotriva Sistemelor Militare de Mare Viteză, declară că Occidentul are imperios nevoie să își construiască proprile arme hipersonice pentru a evita să fie depășit de Rusia și China.

„Singura descurajare consistentă față de folosirea armelor hipersonice nu poate fi decât amenințarea simetrică a unor contramăsuri hipersonice, care să amenințe chiar locurile de unde adversarul poate lansa propriile sale arme.”

Specialiștii se tem că Rusia poate aplica noile tehnologii hipersonice la rachetele nucleare intercontinentale Satan 2, care pot rade de pe fața pământului o suprafață echivalentă cu cea a Marii Britanii.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: