Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov: „Turcia este un partener foarte important pentru noi”

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov: „Turcia este un partener foarte important pentru noi” Sursa foto: Kremlin

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Turcia este un partener foarte important pentru Rusia şi a adăugat: "Fără îndoială, Turcia ne prietenă. În politica internaţională, în problemele politice, în cooperarea economică şi în domeniul comerţului Turcia este un partener foarte important pentru noi."

În interviul acordat cotidianului Izvestia, Peskov a analizat relaţiile dintre Rusia şi Turcia.  

Peskov a spus că cele două ţări împărtăşesc opinii diferite în special în problema Ucrainei şi a continuat: "Avem opinii diferite în anumite probleme, în general în problema Ucrainei. Nu suntem de acord cu abordarea Turciei în problema Ucrainei, dar continuăm să prezentăm cu răbdare partenerilor noştri turci argumentele şi lucrurile de care suntem siguri, lucruri de care ne-am convins." 

Peskov a subliniat că Rusia a constatat că Turcia este un partener important şi a adăugat: "Fără îndoială, Turcia este o ţară prietenă. În politica internaţională, în problemele politice, în cooperarea economică şi în domeniul comerţului Turcia este un partener foarte important pentru noi."  

Ne puteți urmări și pe Google News

 În privinţa cooperării potenţialul este enorm

Peskov a atras atenţia asupra faptului că Turcia nu s-a alăturat ţărilor care au impus sancţiuni împotriva Rusiei şi a spus: "Turcia nu participă la sancţiunile ilegale impuse Rusiei şi promovează propria politică suverană, independentă. În ceea ce priveşte cooperarea, Rusia şi Turcia au un potenţial enorm în problemele politice şi economice." 

Peskov a subliniat că încă mai există numeroase domenii în care acest potenţial poate fi exploatat şi a precizat că relaţiile bilaterale dintre Rusia şi Turcia se bazează pe respectul şi principiile avantajului reciproc.  

De asemenea, Peskov a adăugat că preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, are cuvinte de laudă la adresa Turciei pentru eforturile de mediere depuse în problema Ucrainei, inclusiv în cea legată de transportul cerealelor, notează yenisafak.com.

Traducerea Rador