Rusia nu își permite să folosească tot armamentul în Ucraina. Concluziile unui expert militar

Rusia nu își permite să folosească tot armamentul în Ucraina. Concluziile unui expert militar

Forțele Armate ale Rusiei folosesc în războiul din Ucraina cele mai noi tipuri de arme. Ele sunt folosite numai acolo unde nu există populație civilă. Expertul militar, Aleksandr Artamonov, a declarat că Rusia rămâne, în prezent, una dintre puține țări ale lumii care desfășoară acțiuni de luptă. Totuși, Moscova se încearcă în același timp să protejeze pe cât posibil orașele inamicului.

Aleksandr Artamonov subliniază că armata rusă derulează operațiuni militare „într-un regim cât de poate de grijuliu”. De aceea Rusia nu poate folosi în totală măsură arma termobarică de care dispune. Nu există aproape nici o șansă ca oamenii să supraviețuiască în cazul utilizării unei astfel de arme, a subliniat expertul. Nici chiar persoanele aflate în adăposturi nu vor supraviețui dacă buncărul lor nu este perfect etanșeizat.

În ceea ce privește ofensiva din Donbas, expertul consideră că în Republica Populară Donețk, armata rusă poate folosi metodele bombardamentelor lansate de la o altitudine de opt-nouă kilometri. Problema este că în regiune nu a rămas un număr mare de civili. În acest caz, forțele Armate ale Rusiei distrug obiective militare și fortificațiile inamicului.

Cu toate acestea, la Odessa, Nikolaev, Kiev, armata rusă nu-și va permite să acționeze cu aceste metode. Pentru că acolo sunt sute de mii de civili, sunt obiective ale infrastructurii civile. Din acest motiv, în aceste orașe nu vor fi folosite nici arma termobarică, nici arme cu laser. De asemenea, nu vor fi aplicate nici metodele bombardamentelor „covor”. Rusia nu și-a propus ca după eliberarea orașelor ucrainene să obțină așezări în ruină și o populație cât se poate de înrăită și care urăște Rusia. Așadar, trupele ruse trebuie să avanseze lent.

De ce susține Vladimir Putin că armata rusă nu a început să lupte

Artamonov a precizat, de asemenea, că Rusia are și lasere de luptă. Ele sunt capabile să acționeze la o distanță de trei-patru kilometri. Laserele ar fi fost deja utilizate în timpul războiului.

Cel mai probabil, atunci când președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că „noi nici măcar nu am început” să luptăm în Ucraina cu adevărat, el a avut în vedere cele mai noi tipuri de arme. Rusia ar fi putut acționa mai rapid, dar consecințele ar fi fost cu totul al altele.

Obiectivul Rusiei este de a păstra orașele construite de ruși și populate de ruși, de a proteja populația civilă. Așadar, aceasta este diferența fundamentală pe care o evidențiază Putin între operațiunea militară specială și un război total, între demilitarizarea și denazificarea Ucrainei și distrugerea ei completă, notează Ukraine.ru.

Ne puteți urmări și pe Google News