Evenimentul Zilei > International > Rusia nu renunță la Donbas. Atacuri din ce în ce mai dure. „Situaţia este intensă“
Rusia nu renunță la Donbas. Atacuri din ce în ce mai dure. „Situaţia este intensă“

Rusia nu renunță la Donbas. Atacuri din ce în ce mai dure. „Situaţia este intensă“

Valeriy Zaluzhny, comandantul-şef al forţelor armate ucrainene, a declarat că Rusia nu renunță la Donbas, dar că situația este „complet controlată”, chiar dacă oamenii lui Putin au făcut ravagii.

Valeriy Zaluzhny, comandantul-şef al forţelor armate ucrainene, a precizat că forţele ruseşti „continuă să avanseze” în Donbas, dar a declarat că situaţia „intensă” este „complet controlată”. „L-am informat pe omologul meu despre situaţia de pe linia frontului. Este intensă, dar pe deplin controlată”, a declarat Zaluzhny după ce a discutat cu generalul Wayne Donald Eyre, şeful Statului Major al Apărării din Canada.

Zaluzhny a adăugat că „inamicul continuă să avanseze de-a lungul întregii linii de front. În acelaşi timp, inamicul efectuează aproximativ 700-800 de bombardamente ale poziţiilor noastre în fiecare zi, folosind între 40 şi 60.000 de bucăţi de muniţie”.

Această estimare este în concordanţă cu multe dintre cele făcute de analiştii occidentali cu privire la volumul de muniţie folosit de armata lui Putin. Soldații au o strategie foarte bine pusă la punct.

Bătălia din Donbas va arăta ca Al Doilea Război Mondial! Ambele părți vor da totul ca să câștige. Este ultima șansă a lui Putin. HARTA

„Principalele eforturi ale inamicului se concentrează pe împingerea trupelor noastre înapoi din regiunea Doneţk. Cea mai intensă situaţie este acum pe axa Avdiivka-Pisky-Mariinka”, a declarat Zaluzhny. Această axă este o porţiune de aproximativ 25 de kilometri la vest de Doneţk.

Unde vor forțele ruse să ajungă

Forţele ruse vor să pună mâna din nou pe nordul Slovianskului, dar ofensiva lor nu a fost așa cum și-au imaginat, a anunţat armata ucraineană. Bătălia a avut loc în apropiere de Mazanivka, la graniţa dintre regiunile Doneţk şi Harkov, o zonă în care au avut loc primele eforturi ruseşti de a pătrunde în urmă cu peste 40 de zile, potrivit Statului Major General.

Un alt atac mai la est a a fost un real eșec, chiar dacă au avut mai multe avioane de luptă. „În apropiere de Ivano-Dariivka, cu sprijinul aviaţiei, inamicul a desfăşurat acţiuni de asalt nereuşite. Acesta a suferit pierderi şi s-a retras. Ucrainenii spun că obiectivele ruşilor rămân aceleaşi – ei sunt „concentraţi pe desfăşurarea unor acţiuni active de ofensivă şi asalt în direcţiile Kramatorsk, Bakhmut şi Avdiivka”, a precizat Statul Major General, potrivit CNN.