Evenimentul ZileiPoliticaPSD se gândeşte la Hagi! Reacţia lui Ciolacu: „Şi politica e un joc de echipă”

PSD se gândeşte la Hagi! Reacţia lui Ciolacu: „Şi politica e un joc de echipă”

PSD se gândeşte la Hagi! Reacţia lui Ciolacu: „Şi politica e un joc de echipă”
Gheorghe Hagi a ajuns subiect de discuţie în Partidul Social Democrat după ce numele său a fost pronunţat mai întâi de Şerban Nicolae şi apoi de Marcel Ciolacu, preşedintele PSD.

Totul a pornit de la remarca fostului membru PSD, Şerban Nicolae, care în urmă cu aproape o săptămână a demisionat din partidul care l-a adus în prim-planul politicii româneşti. Nicolae şi-a motivat gestul prin lipsa de susţinere pentru alegerile parlamentare şi a plecat la PER (Partidul Ecologist Român).

Nicolae nu s-a mai regăsit pe lista pentru alegerile parlamentare programate la 6 decembrie şi a anunţat că „în viață, o ușă se închide, o alta se deschide”. Mai mult, fostul președinte al Comisiei Juridice din Senat s-a comparat cu Gică Hagi, fostul căpitan al naţionalei României.

„Acțiunile mele din actuala legislatură, toată prestația mea publică ca parlamentar ar fi trebuit să fie recompensată. Eu, tot ce am făcut, am făcut în beneficiul electoratului. Faptul că sunt contestat cu atâta vehemență de adversarii politici… Asta spune totul.

Este ca și cum, la Mondialul din 1994, România îl scotea pe Hagi din echipă pentru că așa cereau adversarele”, a declarat Șerban Nicolae, a căruit comparaţie a fost taxată luni, la B1 TV, de Marcel Ciolacu.

„Hagi mai mergea la antrenamente.”

Astfel, rugat să comenteze plecarea din PSD a lui Şerban Nicolae, Ciolacu a precizat: „Îmi pare rău că nu mai suntem colegi, dar să ştiţi că şi Hagi, fiind Hagi, mai mergea la antrenamente cu colegii, avea planuri împreună cu colegii, făcea scheme împreună cu colegii.

Că şi Hagi presupun că nu dădea atâtea goluri dacă nu îi dădeau pase colegii. Şi politica este un joc de echipă. Dacă nicio organizaţie din Bucureşti de la niciun sector nu a venit cu propunerea de te regăsi pe listă, pentru mine a fost un mare semn de întrebare. Ar fi trebuit să fie, până să se supere Şerban, ar fi trebuit să fie şi pentru el acest semn de întrebare.”

PSD l-a cooptat pe Daniel Ghiţă

În ceea ce priveşte prezenţa luptătorului de K1 Daniel Ghiţă pe listele PSD pentru alegerile parlamentare, liderul social-democraţilor a explicat că decizia ţine cont de realităţile politice. Ciolacu a spus că Parlamentul trebuie să reprezinte pe toată lumea.

Preşedintele PSD nu a părut că ţine cont de faptul că Daniel Ghiţă susţinea că nu există Covid-19. Marcel Ciolacu s-a mulţumit doar să spună că Ghiţă are dreptul la opinie şi este „un sportiv respectat”.

„Să ştiţi că Parlamentul trebuie să reprezinte pe toată lumea. Eu nu ştiu ce problemă are domnul Ghiţă, eu nu am auzit lucruri… Are un drept la opinie? Noi ne strângem în Parlament să gândim cu toţii la fel?

Nu divergenţele duc la progres? Dacă am gândi cu toţii la fel, nu cumva ne-am plictisi? Sunt ferm convins că sunt zeci de mii de români care au părerea domnului Ghiţă. E adevărat că majoritatea au părerea domnului Rafila sau a domnului profesor Cercel.

Dar toată lumea trebuie să se regăsească în Parlament. Ce facem, îi alegem numai pe cei care gândesc numai ca noi să ne reprezinte? Mi se pare o abordare greşită. Domnul Ghiţă e un sportiv respectat, avem comisie specializată. Cu sportul o ducem aşa bine în România? Vi se pare că se mişcă lucrurile în sport în momentul acesta?”, a mai completat Ciolacu.

sursa: agerpres.ro


Accesează: