Evenimentul Zilei > Politica > PSD fierbe, la propriu. Şerban Nicolae demisionează
PSD fierbe, la propriu. Şerban Nicolae demisionează

PSD fierbe, la propriu. Şerban Nicolae demisionează

Senatorul PSD, Șerban Nicolae, a demisionat de la șefia Comisiei Juridice după eşecul moţiunii de cenzută a PSD-ului.
Senatorul PSD, Șerban Nicolae, a renunțat la calitatea de membru al Comisiei Juridice din Senat și, implicit, și la funcția de președinte al Comisiei, la doar o zi de la eșecul moțiunii de cenzură.
Conform Antena 3, care a anunțat demisia lui Nicolae, acesta le-a scris colegilor pe un forum intern că nu mai vede nicio justificare pentru amânarea alegerii președintelui Senatului, având în vedere că de marți a început o nouă sesiune parlamentară ordinară, iar Robert Cazanciuc rămâne președinte interimar. Nominalizarea finală trebuie aprobată de CExN al PSD, actualul Consiliu Politic Național, însă de când s-a schimbat conducerea partidului, Șerban Nicolae se simte marginalizat.
Luni, senatorul PSD, care a contribuit la textul moțiunii de cenzură la adresa Guvernului Orban, scria pe pagina de facebook că eșecul moțiunii este „o mare și nescuzabilă rușine”.

Aflat în conflict deschis cu Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, senatorul social- democrat şi-a dat demisia după ce Partidul Social Democrat nu a reuşit să adune cvorumul la moţiunea de cenzură de luni.

Eşecul moţiunii de cenzută aruncă în aer PSD

Demersul PSD de demitere în Parlament a Guvernului Orban a fost dejucat chiar de către parlamentari ai Partidului Social Democrat, care, după ce au invocat diferite motive, nu au mai participat la dezbaterea și votul moțiunii de cenzură.

Este vorba despre cinci parlamentari. Trei dintre aceștia și-au anunțat colegii că sunt bolnavi, iar alți 2 nu au mai răspuns la telefoane.

PSD are 193 de senatori și deputați, PRO România are 24, ALDE are 7 parlamentari, iar noul partid al lui Dan Voiculescu, PPUSL, are 9 parlamentari. În total se puteau aduna 233 de de voturi, adică fix numărul minim necesar pentru adoptarea moțiunii de cenzură și demiterea Guvernului Orban.