Evenimentul Zilei > International > Provocarea Seulului. Un VIDEO care îl va scoate din minți pe Kim Jong-Un
Provocarea Seulului. Un VIDEO care îl va scoate din minți pe Kim Jong-Un

Provocarea Seulului. Un VIDEO care îl va scoate din minți pe Kim Jong-Un

Într-un material video postat pe Internet, Coreea de Sud arată simularea unui bombardament care distruge sistemul balistic nord-coreean.

Forțele Aeriene ale Coreei au dat publicității un videoclip în care se observă cum un avion de luptă F-35A lovește superlăudatul sistem de rachete al Coreei de Nord.

Filmul arată cum F-35A atacă celebrele rachete balistice intercontinentale Hwasong-14, dezvoltate de Coreea de Nord cu ajutorul modelului rusesc Panțîr S1. Hwasong-14 au o rază lungă de acțiune, de aproximativ 10.000 de kilometri, și se bănuiește că ar fi capabile să atingă teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Potrivit specialiștilor, dacă ar fi lansate spre est, rachetele balistice nord-coreene ar putea lov Coasta de Vest a SUA, orașul Chicago și chiar New Yorkul. De fapt, presa de la Phenian nu încetează să anunțe că racheta Hwasong-14 „ar putea lovi oriunde pe Pământ”.

În ceea ce privește F-35A, defence-blog.com notează că acest avion de luptă de ultimă generație este vârful apărării aeriene a Coreei de Sud și face parte din strategia Seului de a descuraja acțiunea militară a „fraților” din nord.

Primele două avioane F-35As au sosit în Coreea de Sud în luna martie a acestui an.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.