Evenimentul ZileiInternationalPrototipul pentru primele monede americane, vândut la o licitație pentru o sumă record

Prototipul pentru primele monede americane, vândut la o licitație pentru o sumă record

Prototipul pentru primele monede americane, vândut la o licitație pentru o sumă record
O bucată de cupru care a fost prelucrată de Monetăria SUA din Philadelphia în 1794 și care a fost un prototip pentru banii națiunii în curs de dezvoltare a fost scoasă la licitație.

O bucată de cupru care a fost prelucrată de Monetăria SUA din Philadelphia în 1794 și care a fost un prototip pentru banii națiunii în curs de dezvoltare a fost scoasă la licitație pentru 840.000 de dolari, considerabil mai mult decât se aștepta, a spus un oficial.

Purtătorul de cuvânt al licitațiilor pentru patrimoniu, Eric Bradley, a declarat că „No Stars Flowing Hair Dollar” s-a deschis la 312.000 de dolari când a fost lansat vineri seara, dar „în mai puțin de un minut, licitații intense au împins rapid moneda la prețul final de licitație de 840.000 de dolari”.

Moneda, deținută anterior de omul de afaceri și co-președintele Texas Rangers, Bob Simpson, era de așteptat să se vândă între 350.000 și 500.000 de dolari, a spus Bradley.

Deși seamănă foarte mult cu dolarii de argint, care au fost bătuti ulterior în Philadelphia, a fost numită după faptul că nu are stele.
Jacob Lipson de la Heritage Auctions a spus mai devreme că monedele fără stele sunt considerate de colecționari și instituții ca „prototipuri unice pentru exemplele de argint care ar urma”.

Primul model al monedelor americane

Cunoscut ca model, partea din față prezintă portretul părului curgător al Libertății și data din 1794, în timp ce partea din spate arată un vultur mic pe o stâncă într-o coroană de flori. Exemple similare fără stele fac parte din Colecția Națională Numismatică a Instituției Smithsonian.

Modelul a fost uitat pe măsură ce Moneda a continuat procesul de creare a primilor dolari de argint ai națiunii.

This undated photo provided by Heritage Auctions shows the front of a piece of copper that was struck by the U.S. Mint in Philadelphia in 1794 and was a prototype for the fledgling nation's money. The item, which is known as the “No Stars Flowing Hair Dollar," is owned by businessman and Texas Rangers co-chairman Bob Simpson and will go up for auction at Heritage Auctions in Dallas on Friday, April 23, 2021. (Emily Clements/Heritage Auctions via AP)true

„Folosirea colecției de monede afirmă că raritatea a fost excavată de pe locul primei Monete Philadelphia înainte de 1876”, a spus Lipson. Acesta a fost modul în care primul proprietar al monedei și-a descris istoria la prima apariție la licitație în 1890.

Modelul este corodat și nu este într-o stare perfectă, a spus Lipson, probabil pentru că a fost îngropat la locul Monedei originale. Există câteva zgârieturi și alte semne pe suprafețele sale maro.

Simpson, în vârstă de 73 de ani, a cumpărat-o în 2008 pentru a o adăuga la marea sa colecție.

„Cred că monedele ar trebui apreciate aproape ca lucrări de artă”, a spus el. „Am primit mai mult decât suficientă bucurie de la ei.”


Accesează: