Evenimentul Zilei > Social > Scrisorile secrete ale lui Lady D, vândute la licitație. Cum o numea pe regina-soacră
Scrisorile secrete ale lui Lady D, vândute la licitație. Cum o numea pe regina-soacră

Scrisorile secrete ale lui Lady D, vândute la licitație. Cum o numea pe regina-soacră

Regina, Majestatea Sa, Alteța Sa Regală, Elisabeta a II-a. Regina Elisabeta are nume pentru toate gusturile, de la cele mai formale, până la cele mai intime precum „Lilibeth”, așa cum era numită în copilărie. În timpul interviului cu Oprah, Prințul Harry a numit-o pe bunica sa „comandantul-șef”. Nimeni nu și-ar fi imaginat că Lady Diana a îndrăznit să-i spună fostei sale soacre „the boss” în scrisorile secrete.

Un bilet în care se regăsește această formulă nu tocmai ortodoxă pentru Familia Regală a fost vândut la licitație pentru nu mai puțin de 7200 de lire sterline, scrie Express.co.uk.

Biletul în cauză făcea parte dintr-un pachet de 36 de scrisori scrise de Prințesa Diana între 1990 și 1997. Pachetul a fost vândut la licitație pentru un total de 82.000 de lire sterline. Destinatarul scrisorilor a fost Roger Bramble, un prieten de familie al prințesei la care Diana a apelat adesea pentru a cere sfaturi în cei mai grei ani ai vieții.

Banii vor fi donațo organizațiilor susținute de Diana și de Roger Bramble, English National Ballet și Young Musicians Symphony Orchestra. Familia a explicat că dorește să vândă aceste scrisori pentru a arăta „ce ființă umană încântătoare” a fost Diana. „Ni se arată ca o persoană extrem de caldă, spirituală, amuzantă, fermecătoare și generoasă. Și acesta este principalul motiv pentru care sunt vândute”, confirmă Casa de licitații David Lay Auctions din Cornwall.

Licitația s-a bucurat de un mare succes datorită naturii intime a scrisrorilor. Una dintre ele, vândută cu 1.350 de lire sterline, descrie „săptămâna oribilă” a prințesei Diana în 1992 după publicarea unei biografii scrise de Andrew Morton.

O notă de mulțumire adresată lui Bramble pentru că a invitat-o la prânz vorbește despre o „distracție foarte binevenită” după iminentul divorț de prințul Charles, și s-a vândut cu peste 6.500 de lire sterline.

Cel mai bine-vândut bilet este cel în care prințesa o numește în glumă pe regină „șefa”. Lady D își cere scuze prietenului său pentru că l-a făcut să întârzie la o întâlnire cu Majestatea Sa: „Sper doar că ai ajuns la Westminster Abbey înaintea „șefei”, scrie Diana. „Dacă nu, sper că ai spus că a fost vina mea!”.