Protestul de la Chișinău este atent supravegheat de forțele de ordine. Mesaj transmis pentru cei cu „fețele acoperite”

Protestul de la Chișinău este atent supravegheat de forțele de ordine. Mesaj transmis pentru cei cu „fețele acoperite” Sursa foto: EPA/DUMITRU DORU

În cursul zilei de duminică, la Chișinău va avea loc o manifestație organizată de Partidul ”Șor”, care susține instaurarea unui regim pro rus la Chișinău.

Ministerul de Interne din Republica Moldova a transmis că nu va tolera nicio formă de violență sau nesupunere civică din partea celor care vor participa la protest, marea lor majoritate fiind ruși din zona de nord, aduși cu autocarele.

Poliția Națională le cere manifestanților să nu își acopere fețele și să nu poarte asupra lor obiecte care pot pune în pericol viața și sănătatea cetățenilor dar și siguranța publică.

”Poliția Națională deține informația că pentru ziua de duminică, în timpul protestului se intenționează organizarea unor acțiuni de destabilizare și dezordini în masă. În acest context solicităm organizatorilor și participanților să se subordoneze cerințelor legale și să nu admită acțiuni care ar pune în pericol viața și sănătatea oamenilor, precum și securitatea statului”, se arată într-un comunicat al Poliției de la Chișinău.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cerere specială pentru bărbații cu insigne

De asemenea, polițiștii din Republica Moldova mai spun au informații că în fruntea coloanei de manifestanți vor fi membrii unei ”asociații obstești”, care au ca misiune principală organizarea de acțiuni violete.

”Cerem, în mod special, asociației obștești cu insigne și însemne ilegale, care se deplasează în fața coloanei de participanți să fie cu fețele descoperite. Vă informăm că, Poliția nu va tolera nici o formă de provocare sau agresiune, inclusiv asupra angajaților săi. Persoanele care nu respectă conduita impusă de Legea cu privire la întruniri, instigă sau comit acte de violență, dezordini sau destabilizări vor purta răspundere conform legislației”, se mai arată în comunicat, citat de realitatea.net.

Planul Rusiei de destabilizare

Autoritățile de la Chișinău susțin că aceste demonstrații, sunt organizate de Rusia, prin intermediari, în cadrul unui plan atent elaborat de serviciile secrete, prin care se urmărește instaurarea unei noi conducere, cu orientare pro Kremlin.

Despre acest subiect a vorbit chiar și președinta Maia Sandu.

„Planul pentru perioada următoare presupune acţiuni cu implicarea unor diversionişti cu pregătire militară, camuflaţi în civil, care să întreprindă acţiuni violente, atac asupra unor edificii ale statului şi luare de ostatici. Prin acţiuni violente, mascate sub proteste ale aşa-numitei opoziţii, ar urma să se forţeze schimbarea puterii de la Chişinău”, a spus Maia Sandu.