Evenimentul Zilei > Social > Proteste masive în Capitală. Românii au ajuns la capătul puterilor. „Afară cu UE din ţară!”
Proteste masive în Capitală. Românii au ajuns la capătul puterilor. „Afară cu UE din ţară!”

Proteste masive în Capitală. Românii au ajuns la capătul puterilor. „Afară cu UE din ţară!”

Zeci de români au ieşit în stradă împotriva actualilor guvernanţi. Protestele au avut loc în Piaţa Universităţii din Capitală, iar nemulțumirea oamenilor a pornit de la măsurile luate de autorități.

Românii au venit la protest în Piaţa Universităţii din cauza lui Alexandru Rafila, a Guvernului, a şcolii digitale, a scumpirii facturilor şi a creşterii preţurilor. Oamenii s-au săturat de autoritățile care nu fac nimic și de sărăcie. Astfel, după Olanda și Italia, cetățenii au ieşit în stradă şi în Cehia.

Cu toate astea, prostele din București au avut loc doar cu zeci de români, iar ei au cerut demitearea actualilor guvernanți. „Afară cu UE din ţară”, „Jos şcoala digitală”, „Nu vrem să fim scalbvi în ţara noastră”, „Rafila, nu vei reuşi să ne vaccinezi, ruşine!”, au fost doar câteva din mesajele afişate de românii care au protestat în Piaţa Universităţii cu steaguri şi portavoci.

„Pe 2 octombrie, toți românii în stradă! Altă soluție nu există! Alegeri anticipate, ACUM!”, a scris George Simion pe pagina sa de Facebook, vineri, 2 septembrie. „La sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie, vor fi proteste în București și-n restul țării. Îndemnăm românii să iasă în stradă. Nu ne dorim o politizare a acestor proteste, invităm și celelalte sindicate, patronate, alte formațiuni de opoziție, pentru a avea o poziție comună, pentru a face o coaliție anti-PSD-PNL”, a spus liderul AUR.

Liderul AUR i-a îndemnat pe români să iasă în stradă și împotriva lui Virgil Popescu, ministrul energiei. „Cum e lăsat liber Virgil Popescu, lăsat să-și bată joc de soarta României prin înstrăinarea TermoMintia, cu îndatorarea țării prin această compensare, prin favorizarea unor companii necunoscute din energie, ne face să acționăm”.

Proteste de amploare în Capitală

Și europarlamentarul Cristian Terheș a declarat că este gata să iasă la proteste, în București și la Bruxelles. Anunțul a fost făcut după ce AUR a i-a invitat pe români la noi mitinguri, din toamnă. „Toată Europa fierbe, are nevoie de un nou leadership, pragmatic, care să pună pe primul plan interesele oamenilor, nu a unor birocrați și a unor companii care pun pe primul loc profiturile”, a declarat Cristian Terheș pentru România TV.