Evenimentul Zilei > International > Proteste ample la New York. Certificatului COVID-19 obligatoriu i-a scos pe oameni în stradă
Proteste ample la New York. Certificatului COVID-19 obligatoriu i-a scos pe oameni în stradă

Proteste ample la New York. Certificatului COVID-19 obligatoriu i-a scos pe oameni în stradă

Mari proteste la New York. Pompierii, alături de alți angajați la stat s-au adunat vineri în fața reședinței primarului Bill de Blasio pentru a protesta față de vaccinul obligatoriu anti-COVID-19, care amenință să creeze o criză de personal atunci când va intra în vigoare.

Manifestațiile au izbucnit după ce oficialii au avertizat că cei aflați în prima linie, care nu au cel puțin prima doză de vaccin făcută până pe 29 octombrie, o să fie plasați în concediu fără plată.

James McCarthy, președinte de sindicat, a declarat că „o singură persoană a luat această decizie, o singură persoană a impus acest mandat pompierilor, chiar dacă am avut succes. Această persoană este Bill de Blasio, primarul nostru”.

Protestatarii s-au adunat în fața reședinței primarului New York Bill de Blasio.

Conform ultimelor date, în New York sunt vaccinați aproximativ 75% dintre polițiști și 68% dintre pompieri.

Departamentul de pompieri s-ar confrunta cu închideri semnificative. Pe lângă asta, cu 20% mai puține ambulanțe vor putea prelua apeluri și cu 20% mai puține companii de pompieri vor fi disponibile.

„Aceasta este o alegere personală pe care toată lumea vrea să o facă pentru ei înșiși”, a declarat Andrew Ansbro, președintele Asociației Pompierilor Uniformați, mai devreme pentru Fox News. El a spus că sindicatul intenționează să depună un proces pentru mandat.

Polițiștii și sindicatele au luptat împotriva mandatelor de vaccinare pentru lucrătorii publici

Ansbro, care a spus că el însuși este vaccinat, a spus că până la 45% din Departamentul de Pompieri din New York și-ar putea pierde locurile de muncă din cauza mandatului de vaccinare.

El a estimat că aproximativ 70% dintre lucrătorii departamentului au contractat coronavirus în timpul pandemiei. El a spus că, având în vedere că mai mult de jumătate dintre pompierii departamentului sunt vaccinați și o mare parte au avut virusul înainte, că „sunt acoperiți” și protejați de coronavirus.

Profesorii, poliția și alți angajați publici din Chicago, Los Angeles și Washington duc bătălii similare pentru aceste reguli.

Toate acestea, în ciuda statisticilor care arată că coronavirusul a fost principala cauză de deces pentru ofițerii de poliție în timpul pandemiei.
Primarul a spus că orașul are planuri de rezervă pentru a se asigura că serviciile orașului continuă, inclusiv utilizarea orelor suplimentare dacă apar lipsuri de personal.

Un proces similar depus de departamentul de poliție al orașului a eșuat la începutul acestei săptămâni. Un judecător de stat a respins cererea Asociației Benevolente a Poliției din New York City de interzicere temporară a implementării mandatului pentru ofițerii de poliție

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: