Manifestații violente la Roma. Peste 10 000 de oameni au protestat față de obligativitatea certificatului verde pentru toți lucrătorii

Manifestații violente la Roma. Peste 10 000 de oameni au protestat față de obligativitatea certificatului verde pentru toți lucrătorii

Circa 10 000 de oameni si participat în Piazza del Popolo din Roma la o demonstrație în prima parte pașnică împotriva vaccinurilor și a introducerii certificatelor verzi (Green Pass) . Alte surse vorbesc, însă. despre 30 000 de persoane.  

Mulțimea, care purta steaguri ale Italiei,  dar și câteva drapele ale României, Poloniei și Franței, după cum se vede în imaginile filmate și-a exprimat revolta față de obligația certificatului verde pentru toți lucrătorii începând cu 15 octombrie., În timpul protestului, un manifestant a urcat pe acoperișul unei mașini blindate a poliției staționată la colțul dintre piață și via del Babuino.

Mai multe grupuri au devenit violente

Furioși, o parte manifestanții au aruncat scaune dar și alte obiecte ăn polițiști. Mai mulți manifestanți, conduși de liderul din Roma al Forza Nuova, Giuliano Castellino, s-au îndreptat spre via Veneto, au depășit cordoanele de poliție și au plecat spre piazzale Brasile. În cursul ciocnirilor cu forțele de ordine, un polițist a fost rănit, iar trei manifestranți au fost arestați. Mai multe surse afirmă că și liderul Forza Nuova ar fi fost rănit la cap. Tensiunile dintre manifestanți și forțele de poliție au izbucnit de asemenea, la intersecția dintre Villa Borghese și Via Veneto, în centrul Romei. Un grup de oameni, după mitingul din Piazza del Popolo, a pornit într-un marș neautorizat. Alții au încercat să pătrundă prin del Corso, dar au fost respinși de poliție anti-revoltă. Forțele de ordine au lansat fumigene împotriva manifestanților care scandau „Libertate, libertate”.

Atac asupra sediului unui sindicat pro-comunist

După ce au strigat minute bune : "Trădătorii! Trădătorii!" manifestanți au intrat pentru scurt timp în sediul național al Confederazione Generale Italiana del Lavoro din Corso d'Italia din Roma spărgând ușile sediului acestui sindicat dominat de comuniști și socialiști. Poliția a reușit în cele din urmă să-i evacueze pe manifestanți.

Ne puteți urmări și pe Google News

Secretarul general al CGIL, Maurizio Landini, a susținut că atacul a fost opera fașciștilor.: „Asaltul asupra sediului CGIL național este un act al echipelor fasciste. Un atac împotriva democrației și a întregii lumi a muncii pe care intenționăm să-l respingem. Nimeni nu se gândește să întoarcă țara la cei douăzeci de ani de fascism. Mâine dimineață la ora 10, în fața sediului CGIL,adunarea generală a Confederației este chemată de urgență să decidă asupra tuturor inițiativelor necesare ”. Premierul Mario Draghi i-a telefonat secretarului general al Confederazione Generale Italiana del Lavoro pentru a-l asigura de "deplina solidaritate a Guvernului în ceea ce privește asaltul care a avut loc astăzi asupra biroului de la Roma. Sindicatele sunt un element fundamental garnizoana democrației și a drepturilor lucrătorilor. Orice intimidare împotriva lor este inacceptabilă și trebuie respinsă cu fermitate absolută ". informează Consiliul de Miniștri al Italiei, citat de Rai News.