Evenimentul Zilei > Social > Amendă de 7.000 lei pentru organizatorul protestului de la Palatul Parlamentului
Amendă de 7.000 lei pentru organizatorul protestului de la Palatul Parlamentului

Amendă de 7.000 lei pentru organizatorul protestului de la Palatul Parlamentului

Reprezentanții Jandarmeriei Municipiului București au anunțat amendarea organizatorului protestului de la Palatul Parlamentului cu 7000 lei. El a fost amendat pentru că nu a luat măsurile necesare pentru menținerea numărului de participanți maxim admiși de 100 de persoane și pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară.

Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București anunță că a amendat organizatorul protestului de duminică, de la Palatul Parlamentului, cu 7000 lei.

Protest cu peste 1.500 de oameni la Palatul Parlamentului. Organizatorul a fost amendat cu 7.000 lei

Astfel, protestul celor peste 1500 de oameni, organizat duminică la Palatul Parlamentului, nu a scăpat neamendat de oamenii legii.

„Până în acest moment,  organizatorul activității a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 7000 de lei pentru că nu a luat măsurile necesare astfel încât să nu permită depășirea numărului maxim de 100 de participanți și pentru că nu a asigurat respectarea de către aceștia a celorlalte măsuri de protecție sanitară, în conformitate cu prevederile H.G. 35 din 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României emisă în baza Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare”, a anunțat Jandarmeria Română într-un comunicat.

Protestul a fost organizat de mai multe asociații, dar s-au aliat și simpatizanți AUR

Protestul a fost organizat de Alianţa Părinţilor şi alte patru asociaţii, Pro Consumatori, Medici pentru Consimţământ Informat, Neam Unit şi Pro Decizii Informate. De asemenea, la protest s-au aliat simpatizanți AUR în frunte cu liderii George Simion și Claudiu Târziu, precizează Antena 3.

Cei prezenţi la protest s-au arătat nemulţumiţi că în proiectul de lege privind vaccinarea persoanelor în România, aflat în dezbaterea Camerei Deputaţilor, sunt conţinute prevederi referitoare la obligativitatea vaccinării pentru întreaga populaţie. Atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, dar şi la unele amenzi uriaşe în caz de refuz.

Protestul din București se adaugă altor proteste recente în Europa și nu a scăpat de a fi lipsit de o anumită influență politică. Cu toate că scoate în evidență câteva probleme relevante prilejuite de actuala criză pandemică. România nu are nevoie însă în aest moment de agitații de acest gen, iar disciplina în societate și în rândul forțelor implicate în lupta împotriva COVID-19 este necesară pentru un înregistrarea unui succes consistent în acest sens.