Evenimentul Zilei > Actualitate > Protest în București împotriva restricțiilor pentru persoanele nevaccinate. „A ne păstra libertatea dată de Dumnezeu nu este ușor”
Protest în București împotriva restricțiilor pentru persoanele nevaccinate. „A ne păstra libertatea dată de Dumnezeu nu este ușor”

Protest în București împotriva restricțiilor pentru persoanele nevaccinate. „A ne păstra libertatea dată de Dumnezeu nu este ușor”

Protest în Piața Universității din Capitală. Mai mulți români au organizat un miting în care își exprimă nemulțumirea cu privire la noile restricții pe care guvernarea României vrea să le implementeze, pe fondul răspândirii cazurilor de infectare cu SARS-COV-2.

Mai mulți români s-au adunat sâmbătă, 24 iulie, în Piața Universității din București, începând cu ora 16.00, pentru a protesta împotriva măsurilor pe care conducerea României vrea să le implementeze, pe fondul răspândirii coronavirusului.

Protestatarii se declară nemulțumiți de impunerea vaccinării obligatorii, indiferent de domeniu, dar și de restricțiile care se discută în coaliția de guvernare pentru persoanele nevaccinate împotriva COVID-19.

Protest în Piața Universității din București. „A ne păstra libertatea data de Dumnezeu nu este ușor”

„Sâmbătă, 24 iulie, protest anti-vaccinare obligatorie în București. Mesajul este clar pentru românii de astăzi: a se face dreptate și a ne păstra libertatea data de Dumnezeu nu este ușor. Este nevoie de multa îndărătnicie și sacrificiu. ”La război ies cei viteji” zice Scriptura. Sunt chemați la aceasta luptă, un mănunchi de oameni de elita morală și profesională, paznici de far, iar nu mulțimea lasă, cuminte și manipulată.

Ieșirea noastră în stradă, este o mărturisire de credință că nu plecăm capul de bunăvoie in fața ciumei comuniste. Noi creștinii ortodocși, trebuie să ieșim din indiferenta generală și să luăm atitudine împotriva comuniștilor globaliști care ne vânează sufletul.

Sâmbătă, să facem un efort să mergem cu toții la București. Noi, care știm ce se întâmplă, avem datoria de a lua atitudine. Tăcerea și inacțiunea în astfel de cazuri, nu are nicio justificare. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, au transmis organizatorii protestului, pe Facebook.

În ce măsură vorbim despre discriminare? „Există o alternativă”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a vorbit, vineri seară, despre noile restricții care se discută în coaliția de guvernare. Acestea vizează restricționarea spațiilor publice închise, pentru persoanele nevaccinate, în timpul weekendurilor.

Raed Arafat a fost întrebat în ce măsură consideră noile măsuri discriminatorii. Șeful DSU a declarat că nu vorbim despre discriminare, în cazul de față, ci despre o formă de protecție sanitară.

„Sunt foarte multe ipoteze și propuneri. Nu pot să clarific, dacă nu am fost în ședință. Nu am cum să știu ce s-a discutat. Săptămâna viitoare urmează să discutăm o eventuală hotărâre CNSU pentru 1 august. Bineînțeles, între timp, se va discuta care este abordarea. (…)

Măsurile pentru cei vaccinați au fost dintotdeauna. Deciziile noastre îi includ pe cei vaccinați. Ți se dau mai multe variante – te vaccinezi sau te testezi. Sau dacă ai trecut prin boală, ești scutit pe o perioadă de 180 de zile. Asta e regula europeană. Există o alternativă.

Deci, discriminare față de cine? Față de cei care nu vor nici să se testeze sub nicio formă? Aici este o formă de protecție sanitară, nu vorbim despre discriminare.

Mai mult, noi cu asta permitem activităților economice să se desfășoare. Poate cu o limitare oarecare, dar nu cu una ca cea dinainte, când nu aveam vaccinul și nu puteam să facem aceste lucruri. Acum există mai multe țări care au aceste soluții ca să nu aibă un impact economic major ca în perioadele de lockdown”, s-a exprimat Raed Arafat.