Evenimentul Zilei > Actualitate > Programul metroului bucureștean în Noaptea de Înviere
Programul metroului bucureștean în Noaptea de Înviere

Programul metroului bucureștean în Noaptea de Înviere

Bucureștenii au motive de bucurie de Sărbătorile de Paște. Metrorex a anunțat, joi, că trenurile de metrou vor circula pe toate magistralele, în Noaptea de Înviere.

Conform sursei citate, în noaptea de sâmbătă spre duminică, trenurile vor circula la un interval de aproximativ 10 minute între orele 23:00 – 1:00 şi la aproximativ 20 de minute între orele 01:00 şi o5:00. Programul a fost stabilit întrucât românii se pot duce la Slujba de Înviere.

De asemenea, în zilele de vineri, 30 aprilie, sâmbătă, 1 mai, duminică, 2 mai, şi luni, 3 mai, trenurile de metrou vor circula pe toate magistralele conform graficelor pentru zilele de weekend şi sărbători legale, se precizează în comunicatul semnat de directorul general al Metrorex, Ştefan Paraschiv.

După ce rata de infectare a scăzut în București, autoritățile au luat în calcul ridicarea unor anumite restricții.  Alin Stoica, prefectul Capitalei, a declarat că, în ultimele 14 zile, rata de infectare în București a scăzut considerabil, acesta ajungând luni sub pragul de 3,5/1000 de locuitori.

Liber la Slujba de Înviere

În Capitală, restricțiile de weekend au fost ridicate.

„La coborârea incidenței sub 3,5 programul operatorilor economici se va desfășura până la orele 21.00 inclusiv în zilele de vineri, sâmbătă și duminică și tot în zilele de weekend vom putea circula până la orele 22.00 fără restricții.

De asemenea, sălile de sport tip fitness vor putea funcționa. Acestea sunt modificările pe care le putem face la 3,5.

Aceste decizii sunt prevăzute deja în hotărârea de Guverna și în respectarea hotărârii de Guvern le luăm, însă, în continuare trebuie să respectăm măsurile celelalte de siguranță pentru ca rata de incidență să scadă din ce în ce mai mult”, a spus prefectul Capitalei.

„Evident, conform hotărârii de Guvern, dacă rata de infectare va crește, vom reveni la scenariul pe care îl avem astăzi. Având în vedere trendul scăzător destul de consistent din ultimele săptămâni, e puțin probabil să se schimbe de la o zi la alta. Tocmai de aceea există un buffer de 0,5 puncte procentuale, însă nu la 3,5 se va schimba, ci pe trendul urcător trebuie să știm că la rata de infectare de 4 se schimbă”, a mai declarat Prefectul Capitalei, Alin Stoica.