Evenimentul Zilei > Actualitate > Liber la cumpărături de Florii. Programul magazinelor a fost prelungit
Liber la cumpărături de Florii. Programul magazinelor a fost prelungit

Liber la cumpărături de Florii. Programul magazinelor a fost prelungit

Magazinele vor funcționa după un program prelungit în vinerea Floriilor, conform reglementărilor impuse de autorități în contextul pandemiei de COVID-19.

Magazinele vor rămâne deschise vineri, 23 aprilie, până la ora 20.00, iar nu până la ora 18.00. Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU), a decis ca în vinerea de Florii, programul magazinelor să fie prelungit cu încă două ore. Măsura va fi în vigoare și în Vinerea Mare, înainte de Paște.

Pe de aștă parte, bucureștenii vor trebui să respecte celelalte măsuri de siguranță impuse de autorități, în contextul răspândirii pandemiei de coronavirus.

Accesul în centrele comerciale se va face în așa fel încât să se asigure distanța de minim 2 metri între persoane, precum și o suprafață de minim 7 metri pătrați pentru fiecare client.

„Da, avem CMBSU prin care prelungim măsurile pe care le ştiti deja pentru că expiră la 12.00 noapte şi le mai prelungim. Vine în contextul în care Guvernul a prelungit starea de alertă. O să includ vinerea, pentru că se prinde şi vinerea de Florii, iar vinerea de Florii va fi programul la magazine până la ora 20.00, nu până la ora 18.00. Lucru care e deja în hotărârea de Guvern. Nu este nimic nou”, declara prefectul Alin Stoica, în urmă cu câteva săptămâni.

Regulile pentru sărbătorile de Paște

În Vinerea Mare, în localitățile în care incidența depășește 3,5 la mie, magazinele pot rămâne deschise până la ora 20.00. Programul va fi prelungit până la ora 21.00, în acele localități unde incidența este sub acest prag.

Guvernul a aprobat a prelungit starea de alertă pe teritoriul României, cu 30 de zile, începând cu data de 13 aprilie. Cu acest prilej au fost adoptate mai multe măsuri pentru pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. O parte dintre restricții au fost suspendate pentru perioada sărbătorilor de Paște.

Au fost suspendate restricțiile de circulație în noaptea de Înviere, astfel încât oamenii să poată participa la slujbele religioase în noaptea de Înviere. Astfel, va fi permisă circulația în intervalul orar 20.00 – 05.00.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.