Evenimentul ZileiEVZ SpecialSlujba de Înviere, oficiată exclusiv în aer liber. Regulile pentru Paștele ortodox, stabilite miercuri

Slujba de Înviere, oficiată exclusiv în aer liber. Regulile pentru Paștele ortodox, stabilite miercuri

Slujba de Înviere, oficiată exclusiv în aer liber. Regulile pentru Paștele ortodox, stabilite miercuri
Deși mai puțin restrictive decât anul trecut, slujbele oficiate în cadrul sărbătorilor pascale vor fi supuse unor reguli stricte, anunță oficialii.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că miercuri vor avea loc noi discuții cu cultele religioase privind slujba de Paște și tot atunci se vor stabili clar regulile care vor trebui respectate.

„Voi avea o discuție cu cultele religioase din nou, miercuri, ca să vedem cum organizăm noaptea de Paști ortodox. Trebuie să avem niște reguli de distanțare socială, pe care să le respectăm cu toții, acolo, în jurul bisericii, etcetera. Vom discuta, vor fi și cei de la MAI, și cei de la Ministerul Sănătății, voi fi și eu și vom lua cele mai bune măsuri”, a spus Florin Cîțu la Digi24.

Ne puteți urmări și pe Google News

Șeful Executivului a precizat că slujba de Paște se va ține în afara bisericilor, respectând regulile de distanțare. „Slujbele vor fi în afara bisericii, cu distanțare.  Miercuri ne vom asigura că procedurile sunt înțelese clar de toată lumea și că le vom respecta cu toții”, a explicat prim-ministrul.

Reprezentant BOR: Decizia premierului este nejustificată

În replică, purtătorul de cuvânt al BOR; Vasile Bănescu,  a criticat decizia Guvernului într-o intervenție la Antena 3. „Decizia premierului este nejustificată. Numărul credincioșilor care participă la slujba de Paște în interiorul bisericii este mic, mai ales în comunitățile rurale. Cei din interior oricum  păstrează distanțarea socială și poartă măști, în prezent”.

Paștele ortodox va fi celebrat pe 2 mai. În noaptea dinspre 1 spre 2 mai, pentru ca ortodocșii să poată participa la slujba de Înviere, va fi ridicată carantina în toate localitățile. iar oamenii vor putea circula liber până la 5 dimineața.

Ministrul de Interne a cerut să nu se abuzeze de ridicarea carantinei în noaptea de 2 mai

„În toate localităţile se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 1 mai–2 mai 2021, în intervalul orar 20,00 – 5,00 pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase”, se arată în Hotărârea privind prelungirea stării de alertă în România pentru încă 30 de zile, în perioada 13 aprilie–12 mai 2021.

Lucian Bode, ministrul de Interne, le-a cerut însă românilor să nu abuzeze de această ridicare a carantinei, pentru că circulația pe timpul nopții va fi permisă „doar pentru participanții la slujbele religioase”. „Îi rog pe cei care nu participă la slujba de Înviere să rămână acasă”, a spus Bode.

 

 


Accesează: