Ce trebui să ştii atunci când cumperi carne de miel de Paşte. Mici trucuri pentru a nu fi păcălit

Ce trebui să ştii atunci când cumperi carne de miel de Paşte. Mici trucuri pentru a nu fi păcălit

Înainte de a vă cumpăra mielul de Paşte ar fi bine să ţineţi cont de câteva lucruri importante pentru a nu fi păcăliți de ce cei care comercializează carnea respectivă.

Înainte de toate e bine de ştiut că această carne roşie este bogată în minerale esenţiale, şi anume: fier, seleniu, zinc. În plus, este bogată în acizi grași şi conține întreg complexul de vitamine B.

Mai mult, carnea de miel este dietetică şi te poate ajuta să scapi de colesterolul rău. 100 g de carne de miel conţin peste 30 g proteine şi aproape 10 g grăsimi, fără a depăși 215 calorii.

Şi ca să aflaţi exact ce veţi mânca la masa de Paște, trebuie să ştiţi cum să alegeţi carnea mai ales dacă îl cumpăraţi de la piață sau din hipermarket.

Cum alegi carnea de miel pentru masa de Paște

Culoarea cărnii: Carnea de miel proaspătă are o culoare roz. De asemenea, aceasta nu trebuie sa aibă un aspect umed, deoarece acest lucru ar putea trăda congelarea şi decongelarea repetată. Pielea de pe carcasă trebuie să fie albă, cu o tentă gălbuie şi să nu fie lipicioasă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Miros: Deşi pentru multe persoane mirosul specific de oaie este considerat respingător, acesta reprezintă un semn al calității şi al prospețimii cărnii.

Elasticitate, vârstă şi greutate: Un miel tânăr nu trebuie să depășească 10-14 kg după sacrificare. Vârsta trebuie să fie mai mare de 2 luni, deoarece înainte de această vârsta carnea de miel poate conține toxine foarte dăunătoare pentru sănătate. Daca alegi mielul ținând cont de aceste criterii, carnea va fi elastică şi fragedă.

Sursa trebuie să fie de încredere: Cumpără carne de miel doar de la producătorii autorizați. Mielul întreg trebuie să fie ştampilat, pentru atestarea sănătății acestuia în laborator. Ștampila indică faptul că această carne este verificată sanitar-veterinar, fiind deci sigură pentru consum. Mai mult, pe etichetă mai trebuie să fie menționată și țara de proveniență, dar și data sacrificării. Dacă această dată lipsește, înseamnă că acea carne a fost congelată după care decongelată.

La ce anume să mai fii atent

Este ideal ca mielul respectiv să aibă și cap, întrucât ochii sticloși și limpezi reprezintă un alt indiciu al prospețimii. În schimb, dacă ochii par ”cețoși”, ar fi mai bine să nu mai cumperi acel miel.

Un alt aspect important este și alegerea organelor, cele care sunt ingrediente principale la drob. Ele trebuie să aibă o culoare ”vie”, și nu mată, și să nu aibă un miros înțepător. Carnea de miel nu trebuie consumată însă imediat după sacrificare, iar pentru un gust perfect, ea trebuie marinată între 4 și 24 de ore.