Evenimentul ZileiVremeaPrognoza meteo pentru 3 decembrie. Vreme în răcire cu ploi și ninsori la munte

Prognoza meteo pentru 3 decembrie. Vreme în răcire cu ploi și ninsori la munte

Prognoza meteo pentru 3 decembrie. Vreme în răcire cu ploi și ninsori la munte
Vremea va continua să se răcească, vineri, 3 decembrie, în cea mai mare parte a României, iar ploile se vor extinde în întreaga țară.

Specialiștii din cadrul ANM au prezentat prognoza meteo pentru data de 3 decembrie. Conform estimărilor meteorologilor, vremea este în curs de răcire, iar ploile își vor face apariția în mai multe regiuni ale țării.

Conform prognozei meteo, vineri, 3 decembrie, în vestul, centrul şi nordul ţării vremea se va răci destul de mult. Pe parcursul zilei, cerul va fi mai mult noros, iar pe arii extinse se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie şi trecător chiar lapoviţă şi ninsoare.

Spre seară şi în prima parte a nopţii, în sudul şi estul Transilvaniei, dar și în jumătatea de nord a Moldovei vor predomina ninsorile.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 5 şi 15 grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Dobrogei. Iar temperaturile minime vor fi de la -8 grade în Maramureş şi nordul Moldovei, până spre 7 grade în sudul litoralului. Izolat şi trecător se va forma și ceaţă. Presiunea atmosferică va creşte dinspre nord-vest, însă tot la valori de regim ciclonic.

În regiunile sudice şi sud-estice va fi în continuare cald pentru această dată, iar cerul se va înnora treptat. Spre seară şi, mai ales, după căderea nopții se vor semnala ploi locale, cu tendinţă de transformare în lapoviţă şi trecător ninsoare, spre sfârşitul intervalului. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 10 sau chiar 15 l/mp şi vor fi condiţii de formare a poleiului.

La munte se anunță ninsori

La munte, treptat se vor instala ninsorile care vor predomina în mai toate zonele înalte și se va depune strat de zăpadă. Cerul va fi noros şi se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi se va depune strat de zăpadă.

Vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor din țară, cu viteze mai mari în zona montană înaltă. Aici se vor înregistra rafale de peste peste 60 până la 80 km/h, viscolind ninsoarea.

Vremea pe 3 decembrie în Capitală

Vineri, 3 decembrie, vremea va fi caldă pentru această dată, în București. Cerul va fi variabil pe parcursul zilei, apoi se va înnora şi temporar va ploua.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în a doua parte a intervalului, conform specialiștilor ANM.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 1…3 grade. Presiunea atmosferică va creşte, însă la o valoare sub cea normală.


Accesează: