Evenimentul ZileiVremeaIarna lovește România. Vreme rea în toată țara: vânt puternic, ploi şi ninsori. Alertă ANM

Iarna lovește România. Vreme rea în toată țara: vânt puternic, ploi şi ninsori. Alertă ANM

Iarna lovește România. Vreme rea în toată țara: vânt puternic, ploi şi ninsori. Alertă ANM
După temperaturile de vară din ultimele zile, un val de aer rece va lovi întreaga țară. Potrivit ANM, temperaturile scad brusc, iar la București vor fi înregistrate chiar și 10 grade.

Potrivit ANM, temperaturile scad brusc în toată țara. Iar la munte se anunță ninsori în următoarele zile. Meteorologii anunţă vreme rece în următoarele două săptămâni comparativ cu normalul perioadei.

Asta arată prognoza meteo pentru următoarea lună, realizată de Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Iar de miercuri vremea va fi şi mai rea, noaptea vor fi între 5-8 grade celsius, ploile continuând.

Ne puteți urmări și pe Google News

Începând de joi, vremea se apropie de normalitate. Temperaturile vor ajuge până la 18 grade ziua, iar ceața va fi și rea prezentă de dimineață. În timpul serii, valorile termice vor ajunge la cel mult 8 grade, anunță meteorologii.

Prognoza meteo 20 septembrie – 18 octombrie 2021

În Capitală vor fi temperaturi 11-12 grade, dar și ploi. În ceea ce privește media temperaturilor de marți, acestea nu vor depăși 18 grade, iar ploile vor continua și ele. Marți seară, în București vor fi înregistrate 7 grade. Abia apoi, de la începutul lunii octombrie, vremea se va mai încălzi puţin, arată prognoza ANM.

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în cele centrale și nord-estice. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile montane și în nord-vestul teritoriului. Excepție vor face regiunile sud-estice, unde local regimul pluviometric va fi excedentar.

Prognoza meteo săptămâna 27 septembtrie – 4 octombrie

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în jumătatea estică a țării, dar mai ales în nord-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Prognoza meteo săptămâna 4 – 11 octombrie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Prognoza meteo săptămâna 11 – 18 octombrie

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință deficitară în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.


Accesează: