Avertizarea lansată de meteorologi. Vremea ia o întorsătură nefavorabilă, informarea este valabilă de astăzi

Avertizarea lansată de meteorologi. Vremea ia o întorsătură nefavorabilă, informarea este valabilă de astăzi sursa: arhivă EVZ

Vremea se va răci accentuat, în toată țară, începând de astăzi după-amiază, după cum au anunțat specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie.

Oficialii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis o informare meteo de vreme rea, ce va fi valabilă de astăzi, de la ora 16.00, până marți seara. După zilele cu temperaturi foarte ridicate, peste normalul acestei perioade, specialiștii anunță o răcire accentuată în aproape toată țara. La munte vin ninsorile, iar la altitudini înalte se va depune strat de zăpadă.

Vremea se schimbă radical, anunță meteorologii

Informarea este valabilă în intervalul 8 noiembrie, ora 16.00 – 9 noiembrie, ora 20.00. Temporar va ploua, în general moderat cantitativ în sudul Transilvaniei, nordul Olteniei și al Munteniei, unde cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp și izolat 25...35 l/mp.

Din a doua parte a nopții de luni spre marți (8/9 noiembrie), la munte, în special la altitudini de peste 1400 m, va ninge și îndeosebi în Carpații Orientali și Carpații Meridionali local se va depune strat de zăpadă. În a doua parte a zilei de marți, 9 noiembrie, vântul se va intensifica pe crestele Carpaților Meridionali, unde vor fi rafale de peste 60...70 km/h, iar zăpada va fi spulberată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vremea urmează să se răcească accentuat și în București. Cerul va fi mai mult noros, iar mai ales pe parcursul zilei de marți (9 noiembrie). Temporar va ploua, iar vântul va sufla slab și moderat, trecător cu ușoare intensificări (rafale de 35...40 km/h). Minima nopții de luni spre marți va fi de 7...8 grade, iar temperatura maximă a zilei de marți se va situa în jurul valorii de 9 grade Celsius.

În cursul zilei de astăzi vremea va fi plăcută

Astăzi, vremea va fi caldă pentru această dată în sud și sud-est, iar în restul teritoriului, valorile termice se vor situa în jurul celor normale. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 21 de grade, cele mai ridicate fiind în Muntenia și Dobrogea, iar cele minime se vor situa, în general, între 3 și 10 grade.

În cursul zilei, cerul va fi mai mult noros în jumătatea nordică a țării, unde va ploua pe arii relativ extinse și va fi variabil în sud și sud-est, unde ploile vor fi pe spații mici, cu precădere în zona de deal. Noaptea va ploua în regiunile sudice, centrale și estice și pe alocuri în rest, iar în Carpații Orientali și pe crestele Carpaților Meridionali, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare.