România traversează o perioadă sensibilă din punct de vedere meteorologic. Temperaturile care se vor înregistra vor reflecta caracterul capricios al lunii aprilie 2021. În noaptea trecută cea mai scăzută temperatură de -9 grade Celsius s-a înregistrat la Obârșia Lotrului.

Temperaturi sub nivelul normal al perioadei

Vremea azi, marți, 06.04.2021, se va situa sub nivelul temperaturilor normale pentru această perioadă. Cerul va fi predominant noros, în general, în întreaga țară, iar vântul va cunoaște intensificări de 30-50 km la oră în special în zonele montane.

Prognoza meteorologică prezentată de către Administrația Națională de Meteorologie estimează pentr perioada 6-8 aprilie în Transilvania și 7-9 aprilie în restul țării o vreme capricioasă, nefavorabilă, sub mediile normale. În zonele montane precipitațiile vor fi predominant sub formă de ninsoare, cu intensificări ale vântului.

Vremea în Banat

În Banat, vremea se va răci începând din prima parte a zilei și va continua să cunoască un proces accentuat de răcire în ziele următoare. Temperaturile se vor situa sub cele normale ale perioadei.

Vremea în Crișana

În Crișana, la deal și la munte vremea se va răci accentuat din prima parte a zilei, iar în zonele de câmpie temperaturile în scădere vor fi mai suportabile.

Vremea în regiunile intracarpatice

În regiunile intracarpatice temperaturile cunosc o scădere semnificativă încă din noaptea trecută și în această dimineață ceața și precipitațiile vor crea o impresie deprimantă.

Vremea în Muntenia și Oltenia

În Oltenia și Muntenia începând de azi și până în 9 aprilie vremea va fi schimbătorare și majoritar neplăcută, cu temperaturi sub mediile perioadei.

Vremea în București

În București, vremea va fi schimbătoare, dominată în principal de un cer acoperit și de un vânt ușor, dar insistent. În primele ore ale dimineții va fi observabilă ceața, iar în a doua parte a zilei sunt posibile precipitații sub formă de averse și o răcire mai importantă a temperaturilor. Procesul de răcire va continua și la București în intervalul 7-9 aprilie 2021.