Prognoza meteo 5 aprilie. Meteorologii de la ANM transmit că luni, 5 aprilie, vremea în România va fi destul de rece, temperaturile fiind mult mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă a anului.

Astfel,dimineața va ploua slab, apoi se va însenina. Temperaturile maxime vor atinge valori de până la 13 grade. Temporar, norii se vor aduna prin centrul, nordul și estul țării și va ploua slab pe arii restrânse. În masivele nordice și sudice o să ningă slab.

La munte se anunță ninsori în masivele nordice și pe arii extinse în rest. Vântul va avea unele intensificări, îndeosebi la altitudini mari în Carpații Meridionali și Orientali, unde ninsoarea va fi viscolită, iar zăpada spulberată.

Este în vigoare un Cod galben de ninsori și viscol. Acesta este valabil între datele de 3 aprilie, ora 18:00, și 5 aprilie, ora 10.

„În intervalul menționat, în zona Carpaților Meridionali și Orientali, la altitudini în general de peste 1500 m va ninge, local moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70…80 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 metri”, a transmis Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Cum va fi vremea în luna aprilie

Temperaturile din luna aprilie vor fi mai mari decât ne așteptam.

Săptămâna 5 – 12 aprilie

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 12 – 19 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 19 – 26 aprilie

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi ușor deficitare în regiunile centrale și nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.