Prognoza meteo, duminică, 4 aprilie. Meteorologii de la ANM susțin că primele zile ale lunii aprilie vin cu temperaturi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă a anului.

Astfel, duminică, de Paștele catolic, va ploua în aproape toate regiunile țării. Precipitațiile vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat de căderi de grindină. La munte, în special la altitudini de peste 1.500 m, sunt semnalate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Restrâns, în Maramureș, Transilvania, mai cu seamă în noaptea de duminică spre luni, se vor înregistra precipitații mixte. De asemenea, vântul își va face simțită prezența, cu intensificări locale și temporare, în majoritatea regiunilor țării.

La rafală, viteza vântului va ajunge la 45 – 55 km/h, în timp ce în zonele montane înalte, în Carpații Meridionali și Orientali, vântul va ajunge și la peste 70 – 80 km/h.

În zona de sud și sud-est, vremea va deveni deosebit de rece, în cea mai mare parte a țării. Viscolul și ninsorile locale moderate se vor resimți în Carpații Meridionali și Orientali, până luni, 5 aprilie, la ora 10:00.

Prognoza meteo, duminică, 4 aprilie. Prognoza specială pentru București

În București, vremea va fi variabilă. Astfel, cerul va fi înnorat și va exista posibilitate de ploaie. Precipitațiile se vor resimți cu o intensitate mai mare în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică, dar ploile își vor face simțită prezența și în cea de-a doua parte a zilei de duminică. Cantitățile medii de apă înregistrate se vor situa în jurul valorilor de 10-20 l/mp.

De asemenea, vântul va sufla slab și moderat. Ziua de duminică va înregistra o scădere bruscă a gradelor din termometru, înregistrându-se o maximă de 10 grade Celsius. De asemenea, minimele se vor situa între 4 și 6 grade Celsius. Așadar, vremea de Paștele catolic va fi marcată de intensificări ale vântului, ploi, dar și temperaturi scăzute, în Capitală.