Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo ne dă fiori. Dimineața începe cum nu se poate mai rău
Prognoza meteo ne dă fiori. Dimineața începe cum nu se poate mai rău

Prognoza meteo ne dă fiori. Dimineața începe cum nu se poate mai rău

Meteorologii au emis o alertă specială de vreme rea pentru Capitală valabilă până miercuri dimineaţă.

Meteorologii au emis o prognoză specială pentru București, valabilă de marți seara, de la 21:00 până miercuri dimineață, ora 8:00: „Vremea va fi închisă. La ora 21:00 grosimea stratului de zăpadă era neuniformă și măsura între 8 și 12 cm, iar în orele următoare va continua să ningă, dar ninsoarea va slăbi treptat în intensitate, iar până în a doua parte a nopții când acesta va înceta se vor mai depune în medie, 3- 5 cm. Spre dimineață, grosimea totală a stratului de zăpadă va fi în general de 12-15 cm. Vântul va fi slab. Temperatura minimă va fi de -1 – 0 grade”, informează meteorologii.

Cum va fi vremea miercuri în celelalte zone ale ţării

Miercuri, ploile se vor extinde dinspre sud-vest și vor cuprinde treptat toate regiunile. Însă în Moldova și estul Transilvaniei, unde va fi și cel mai frig, sunt anunțate precipitații mixte. La munte va ninge și se va depune strat de zăpadă, iar în masivele sudice, vor fi rafale de 100 km/h. Doar prin nord-est va fi soare, iar temperaturile vor urcă până la 12 grade.

În Capitală, la noapte temporar va ninge, apoi spre dimineața vor fi precipitații mixte. Miercuri, vremea se va menține închisă, spre seară va ploua, iar maxima se va opri la 1 grad. Însă, miercuri vom vorbi și despre inversiune termică în București, pentru că noaptea va fi mai cald decât pe parcursul zilei.

De la iarnă se va trece la primăvară. Temperaturi de 15 grade Celsius

În zilele următoare trecem de la iarnă la primăvară în sud-estul țării, unde o masă de aer cald va aduce temperaturi ridicate, de până la 15 grade Celsius. Dar vor fi și ploi, în special în sud, est și centru, zone în care vântul va continuă să sufle cu putere.

La munte vor fi precipitații mixte și condiții de polei și doar pe crește va mai ninge și se va depunde un nou strat de zăpadă.

În București, temperaturile vor continua să crească până joi la prânz. Atunci când vor fi 11 grade. Vremea se va menține caldă până la finalul săptămânii, dar cerul va fi mai mult noros și va plouă în fiecare zi, informează digi24.