Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoză meteo îngrijorătoare. Ce ne așteaptă în următoarele zile
Prognoză meteo îngrijorătoare. Ce ne așteaptă în următoarele zile

Prognoză meteo îngrijorătoare. Ce ne așteaptă în următoarele zile

Potrivit specialiștilor ANM, în următoarele zile, vremea se va schimba radical în România. Avem parte de o răcire bruscă a vremii în mai toate regiunile țării. 

 

Valorile termice se vor situa între 7 și 15 grade. În vestul, nordul și centrul țării cerul va fi mai mult acoperit, va ploua pe arii extinse și prin acumulare cantitățile de apă vor depăși pe spații mici 15 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar înnorări și ploi slabe se vor semnala doar izolat.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Pe alocuri vor fi condiții de ceață.

În Capitală: vremea va fi caldă , cu o temperatură minimă de 10…12 grade. Cerul va avea înnorări temporare, iar vântul va sufla în general slab.

Duminică: Valorile termice diurne vor marca o scădere în aproape toată țara, însă cele nocturne se vor situa în continuare cu mult peste mediile multianuale specifice datei. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 11 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 17 grade.

Cerul va avea înnorări și va ploua ziua în vestul, centrul și nordul teritoriului, iar cu precădere spre seară și noaptea în jumătatea de sud-est, unde vor fi mai ales averse, trecător asociate cu intensificări de scurtă durată ale vântului și descărcări electrice. Cantităţile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă.

În București, valorile termice diurne vor fi în scădere ușoară față de intervalul anterior, însă cele nocturne se vor menține peste mediile multianuale specifice datei. Cerul va avea înnorări, cu o probabilitate mare de ploaie spre seară și noaptea. Vor fi mai ales averse și posibil descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 11…12 grade.

 

Luni: valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice datei în cea mai mare parte a țării. În regiunile estice şi sud-estice, înnorările vor fi temporar accentuate, iar pe parcursul zilei se vor semnala averse şi posibil descărcări electrice. Izolat vor fi cantităţi de apă mai însemnate şi condiţii de grindină.

În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări și pe arii restrânse ploi slabe în prima parte a intervalului. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane și de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 3 şi 13 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

În București, valorile termice se vor situa peste cele normale la această dată. Cerul va avea înnorări în cursul zilei când trecător va ploua, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 17…19 grade, iar cea minimă de 7…9 grade.

Marți: Vremea va fi în continuare mai caldă decât ar fi normal în ultima decadă a lunii octombrie, cu valori termice în creştere faţă de ziua anterioară în cea mai mare parte a ţării. În regiunile estice, înnorările vor fi în general persistente şi pe alocuri va ploua slab. În sudul teritoriului, nebulozitate de nivel jos, asociată izolat cu burniţă, se va forma la începutul zilei şi noaptea, iar în restul zonelor cerul va fi variabil.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte şi în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 16 şi 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3…4 grade în depresiunile intramontane şi 13…15 grade pe litoral. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri va fi ceaţă.

În București, vremea va fi caldă pentru ultima decadă a lunii octombrie. În primele ore ale zilei şi noaptea, va fi nebulozitate de nivel jos şi condiţii de ceaţă, iar în restul intervalului cerul va fi variabil. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade.

Miercuri: valorile termice vor continua să se situeze peste cele specifice la sfârşitul lunii octombrie în cea mai mare parte a ţării. În Moldova, Muntenia, Oltenia şi parţial în Transilvania, cerul va avea înnorări, persistente în special în prima parte a zilei şi noaptea şi pe alocuri vor fi ploi slabe sau burniţă. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi izolat condiţii de ploaie.

Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 16 şi 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 12 grade, uşor mai scăzute în depresiuni şi mai ridicate pe litoral. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase, local se va semnala ceaţă.

În Capitală valorile termice se vor situa în continuare peste cele specifice la sfârşitul lunii octombrie. Cerul va avea înnorări, mai persistente în prima parte a zilei şi noaptea şi trecător vor fi ploi slabe sau burniţă. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 18…20 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade. Vor fi condiţii de ceaţă.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.